Incepem cu un fel de sos numit Ragu. Se taie ceapa si morcovii marunt. In reteta originala se puneau si 2 fire de frunze de telina taiate felii mici, dar noi nu am mai pus. Am pus in schimb, ciuperci.
Se pune ceapa si morcovii la calit in putin ulei sau unt (poza 1). Dupa 5 minute adaugam si carnea tocata si ciupercile (poza 2). Atunci cand carnea s-a facut pe toate partile si si-a schimbat culoare adaugam vinul rosu (poza 3).
Lasam pe foc mediu pana cand alcoolul s-a evaporat de tot. Condimentam sosul ragu dupa gust si adaugam sosul de rosii (poza 4). Lasam pe foc pana cand sosul scade. Se ia umplutura de pe foc si se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp preparam sosul bechamel. Intr-o tigaie potrivita se topeste untul si se adauga faina incetul cu incetul (poza 1). Se amesteca constant pentru a nu se face cocoloase. Se adauga lapte si se subtiaza sosul, pana cand este indeajuns de mult (depinde si de tava pe care o folosesti pentru lasagna; cu cat mai mare cu atat mai mult sos este necesar).
Punerea lasagniei in tava: mai intai se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune primul strat de foi de lasagna (poza 2), iar deasupra amestecul ragu (poza 3). Se presara parmezan si mozarella, iar deasupra sos bechamel. Randul doi, la fel: foi de lasagna, ragu, parmeza, mozarella, bechamel.Poti sa pui cate randuri vrei. Noua ne-a ajuns doar pentru doua randuri de carne (sos ragu) si am terminat cu foi de lasagna acoperite de mozarella, parmezan, ciuperci taiate felii mari si sos bechamel din abundenta (poza 4).
Se baga la cuptorul deja incins, la foc mediu, si se lasa 20 de minute. Iata si cum arata: delicios!
Nu am vazut cantitatile de carne. Nu sunt sigur ca la bolognese se pun ciuperci (poate la milanese) Condimentele ( care or fi ele) precum si reteta ar trebui sa fie scrise pe cutia cu foi de lasagna ( sunt f usor de facut in casa )Cum spunea cineva, lipseste laptele la bechamel. In rest, arata bine.
Comentarii (18):
Am preparat de multe ori , EXCELENTA !
Nu am gatit niciodata Lasagne, dar o voi face zilele astea. Oricum, ador mancarea italiana. Multumesc.
Nu am vazut cantitatile de carne. Nu sunt sigur ca la bolognese se pun ciuperci (poate la milanese) Condimentele ( care or fi ele) precum si reteta ar trebui sa fie scrise pe cutia cu foi de lasagna ( sunt f usor de facut in casa )Cum spunea cineva, lipseste laptele la bechamel. In rest, arata bine.
Ati uitat sa puneti laptele la ingrediente pt sosul bechamel ..este totusi un ingredient important
Nu are nici cea mai mica legatura cu bolognese! Pune alt titlu! Lasagna reteta mea sau altceva in acest gen!
Ciuperci in cobinatie cu vin sunt foarte toxice nu recomand aveti grija¨¨¨¨
Reta este una buna , dar nu este in tocmai reteta originala , cum scrie mai sus .
Dupa cum arata,zic ca e buna,zilele acestea am so prepar si eu
#suna delicios#
Cam asa era si reteta stiuta de mine, mai putin ciupercile, dar acestea imi plac la nebunie, asa ca o iau drept o imbunatatire.