Taiat ceapa marunt si calit in cateva linguri de ulei. , folosit ulei de masline, cu toate ca stiu ca are temperatura de ardere mai scazuta si este recomandat mai mult la salate si alte asemenea, insa zis sa ma pastrez in zona italiana Adaugat usturoiul pisat si morcovul ras si lasat pe foc la calit pana au prins putina culoare.
Adaugat carnea tocata si lasat pe foc pana s-a deschis la culoare. Adaugat vinul si tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit.Se adauga bulionul (cu bucati de rosii de preferinta), pasta de tomate, foaia de dafin si crenguta de rozmarin si se acopera. Se tine pe foc in jur de 30 de minute, pana carnea devine frageda.
Scoateti dafinul si rozmarinul si adaugati sare, piper, oregano si busuioc. pus smantana si mai lasat in jur de 10 minute pe foc.Pentru sosul bechamel am topit untul, adaugat faina amestecand incontinuu sa nu faca cocoloase, dupa care am adaugat laptele si lasat pe foc sa fiarba in jur de 10 minute pana a disparut gustul de faina. Condimentati cu sare, piper si nucsoara.
Intr-o tava unsa cu unt pus foile de lasagna (proaspete!), adaugat un strat de sos ragu, un strat sos bechamel si am presarat parmezan ras. repetat operatiunea de doua ori (trei straturi). La final, peste ultimul strat de sos bechamelsarit parmezanul si adaugat din abundenta mozzarela rasa.
Dat la cuptor, 180 grade Celsius pentru 35-40 de minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica. Asa arata o sectiune, imediat dupa ce am scos-o din cuptor. Nu mai trebuie sa spun ca stateam ca doi ratoi si suflam in lasagna ca era fierbinte si gustam din ea, si suflam din nou si iar mancam, acolo pe loc.
Comentarii:
Wow
Arata superb, si nu ma indoiesc ca si gustul e pe masura. O voi gati-o, cu siguranta. Grazzie!
Comentariul tău:iamiiii iamiiiii
Delicios
Sper sa mi iasa si mie...
Arata f.bine am s-o incerc f. curand
Super