Exista multe tipuri de lasagna, cu ciuperci, cu legume, cu spanac etc. Eu o fac pe cea cu sos ragu si sos bechamel pentru ca imi place cel mai mult si pentru ca nu vreau sa ma indepartez prea mult de la retata clasica.
Sos Ragu: Am taiat ceapa marunt si am calit-o in cateva linguri de ulei. Am adaugat usturoiul tocat marunt si morcovul ras pe razatoarea mica si le-am lasat pe foc pana au prins putina culoare.
Am adaugat carnea tocata si am lasat-o pe foc pana s-a deschis la culoare, apoi am adaugat vinul si am tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit. Se adauga bulionul si pasta de tomate (cam o lingura pasta de tomate si cam o cana mare de bulion), foaia de dafin si crenguta de rozmarin (daca nu aveti rozmarin nu-i bai) si se acopera. Se tine pe foc in jur de 20 de minute pana carnea devine frageda!
Scoatem dafinul si crenguta de rozmarin si adaugati sare, piper si oregano. Am pus apoi smantana si am mai lasat 2-3 minute pe foc.
Pentru sosul bechamel am topit untul, am adaugat faina mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si apoi am adaugat laptele mestecand energic pana cand devine ca o ciulama mai lichida, apoi sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba 5 minute amestecand mereu ca sa nu se lipeasca.
Intr-o tava unsa cu unt am pus foile de lasagna (mie imi intra 3 foi de paste de lasagna pe un strat), am adaugat un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si am presarat parmezan ras.
Am repetat operatiunea de doua ori (3 straturi) . La final, peste ultimul strat de sos bechamel am sarit parmezanul si am adaugat din abundenta mozzarela rasa.
Se baga in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru cca 35 – 40 minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.
Pofta buna! si sigur o sa aveti :-) ca este de-li-cioa-sa!
Cum procedez cu foile de lasagnia?se fierb?si mai departe?am mancat la restaurant acest fel de mancare, mi-a placut foarte mult, cred ca as putea sa-l pregatesc , asta numai dupa ce invat cum pregatesc foile de lasagnia ( pentru 6 persoane ) .Daca ramane pentru o alta zi din acest preparat se poate consuma reincalzita la cuptorul cu microunde?
Răspuns:
Daca sunt foi uscate de paste cum ar veni, se fierb inainte. Daca foile sunt proaspete, se pun asa in tava, se toarna sosul iar ele se imbiba cu sos!
Comentarii (72):
Daniela,
17/11/2022
Foarte bună această rețetă! O fac de câțiva ani ! Când am descoperit-o, vreo câteva luni (2-3), o făceam o dată pe săptămână! La început, făceam eu foile proaspete.Eu nu fierb foile înainte, fac sosul ragu cu mai mult suc de roșii.
Comentarii (72):
Foarte bună această rețetă! O fac de câțiva ani ! Când am descoperit-o, vreo câteva luni (2-3), o făceam o dată pe săptămână! La început, făceam eu foile proaspete.Eu nu fierb foile înainte, fac sosul ragu cu mai mult suc de roșii.
Foarte buna
Super Reteta
Foarte bun !!!
Excelenta!
Foarte buna!
Prima lasagna facuta de minea fost dupa aceasta reteta. Foarte buna a iesit!
Luati Lasagna gata factuta de la mama ei !! Cea din Lidl. E mult mai buna si clar, mai ieftina decat multe porcarii de pe aici !!
O reteta delicioasa. Am folosit lasagne rulouri pe care le-am cumparat din nestiinta dar au dat o savoare in plus iar la sosul Ragu am adaugat lamaie.
Foarte buna. Bravo