Intotdeauna sosul bolognese se prepara primul, deoarece are nevoie de un timp mai mare de gatire. In carti, se vorbeste de 3 ore, eu am fiert numai o ora, dar a iesit perfect si asa. Deci, pentru acest sos, tocam in primul rand carnea si ceapa. Radem morcovul pe razatoarea mica. Le calim in 2 linguri de ulei de masline, pana cand carnea capata culoare. Imediat ce apa lasata de carne scade, adaugam condimentele (busuioc, oregano, sare, piper, usturoi granulat), cam cate o lingurita rasa din fiecare (atentie la piper!!), sosul de rosii si cam o jumatate de pahar de vin rosu sec. Totul se fierbe la foc mic o ora, amestecand din cand in cand in vas. Sosul bechamel se face foarte rapid, se amesteca continuu, ca sa nu se prinda si sa nu se formeze cocoloase. Se topeste untul. Se da cratita la o parte de pe foc si se incorporeaza faina. Se pune cratita la loc pe foc si incepem sa adaugam laptele, putin, cate putin, amestecand de preferat cu un tel in forma de para. Sosul bechamel se fierbe pana capata consistenta smantanei. Se condimenteaza cu sare, piper alb, nucsoara. Urmeaza partea cea mai simpla. Intr-un vas termorezistent punem in strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de sos bolognese. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se pune un strat generos de branza/cascaval ras. Se introduce la cuptor si se coace timp de 45-50 minute la 180 grade.
Am ajuns la magazin, am luat toate ingredientele iar cand am inceput sa prepar mancarea propriu-zisa apare de unde nu-i si un steat generos de cascaval la final. Cum nu sunt generos din fire mi-am pus pofta-n cui!
Comentarii (33):
Am ajuns la magazin, am luat toate ingredientele iar cand am inceput sa prepar mancarea propriu-zisa apare de unde nu-i si un steat generos de cascaval la final. Cum nu sunt generos din fire mi-am pus pofta-n cui!
Acum gatesc a treia oara aceasta reteta.Foarte buna!
Foarte buna!
Excelent
E FOARTE BUNA
Cam departe de reteta originala(intamplarea face ca locuiesc in Emilia-Romagna,patria acestei retete),dar merge.
Foarte buna
Este minunata si eu fac lasagna.
Am facut au iesit UUUAAAAU ...durere salivez si acum
Sosul acesta nu contine cumva apio? Altfel de ce-l numim bolognese. Exclusa din acest sos este deasemenea ceapa, ca de aia nu se numeste tocana