Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina.Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.
- La fiecare suta de grame de faina se pune un ou - Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina - Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri - Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.
Comentarii:
F buni!