Taitei de casa!

Taitei de casa!
Altele
Foarte ușor
55 min
624 Kcal

Taiteii de casa sunt mult mai gustosi decat cei din comert si se fac foarte simplu.

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.69 (0.35€/porție)

Preparare

Preparare40 min
Gătire15 min
  • Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
  • Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
  • Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
  • Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
  • Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina.Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
  • Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
  • Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.

Punctează această reţetă

Observații

- La fiecare suta de grame de faina se pune un ou
- Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina
- Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri
- Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 623Kcal
  • Carbo: 104.5g
  • Grăsimi: 8.9g
  • Grăsimi sat.: 2.3g
  • Proteine: 26.8g
  • Fibre: 5.9g
  • Zahăr: 3.2g
  • ProPoints: 16
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (226g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F buni!

abuz