Taitei de casa!

Taiteii de casa sunt mult mai gustosi decat cei din comert si se fac foarte simplu.
Ingrediente
2
Cost estimat: 0.69Euros€ (0.35€/porție)
Preparare
Preparare40 min
Gătire15 min
- Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
- Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
- Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
- Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
- Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina.Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
- Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
- Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.
Observații
- La fiecare suta de grame de faina se pune un ou
- Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina
- Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri
- Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 623Kcal
- Carbo: 104.5g
- Grăsimi: 8.9g
- Grăsimi sat.: 2.3g
- Proteine: 26.8g
- Fibre: 5.9g
- Zahăr: 3.2g
- ProPoints: 16
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (226g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
F buni!
Punctează această reţetă