Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Avem grija sa adunam spuma pe care o formeaza supa la suprafata. Adaugam ceapa intreaga si legumele taiate in bucatele si lasam sa fiarba. Intre timp pregatim taiteii de casa: batem un ou cu un praf de sare si incorporam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat consistent.
Infainam suprafata mesei cu faina si intindem aluatul foarte bine. Rulam si apoi taiem fasii cat mai mici. Desfacem fasiile de taitei si presaram faina peste acestea daca mai este nevoie. Lasam taiteii la uscat cateva minute.
Cand legumele si carnea de curcan sunt fierte, scoatem ceapa si adaugam taiteii (scuturati de faina). Ceapa se paseaza si se pune inapoi in supa. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand au fiert si taitei, supa este gata. Se serveste cu patrunjel proaspat presarat deasupra.