Gaturile spalate si curatate de pielite se taie bucati potrivite si se pun la fiert in 2,5l de apa cu sare. Cand incep sa fiarba, se ia spuma si se lasa sa fiarba jumatate de ora.
Daca scade mult, adaugam apa pentru a pastra aceeasi cantitate. In acest timp spalam, curatam legumele, cartofii si telina le taiem cubulete, morcovii, rondele, iar ceapa si pastarnacul le lasam intregi.
Dupa ce gaturile au fiert, adaugam toate legumele, in afara de cartofi, si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute.
Acum e momentul sa punem cartofii, iar cand toate legumele sunt fierte potrivim de sare, stingem focul si pescuim din supa ceapa si pastarnacul, pe care le aruncam.
Daca folositi si taietei, acestia se fierb separat conform ambalajului, si se adauga la supa in ultimele minutede fiert.Servim supa calda, cu piper si patrunjel tocat si consideram ca 100 de grame au aproximativ 60 de calorii.
La supa nu se pun cartofi pentru ca se zdrobesc la fiert si tulbura supa; eu nu las nici morcovul in supa pentru ca noua nu ne place chiar daca da un aspect fumos in farfurie.
Comentarii:
La supa nu se pun cartofi pentru ca se zdrobesc la fiert si tulbura supa; eu nu las nici morcovul in supa pentru ca noua nu ne place chiar daca da un aspect fumos in farfurie.
Gustoas?
Foarte buna am sa incerc