Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa fiarba, la foc mic, cca o jumatate de ora, adaugandu-se apoi zarzavatul curatat si taiat in jumatati si boabele de piper. Dupa ce s-a fiert supa se strecoara si se adauga galustele de gris. Pentru galuste procedati astfel: Albusul de la doua oua se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile, o lingura de ulei; se bate de 4-5 ori sa se amestece putin apoi se pune gris (pentru un ou cu greutatea de 60 gr sunt necesare 90 gr de gris). Se amesteca usor numai prin rasturnare. Intr-o cratita cu o suprafata mai mare se pune apa cu sare, se pune pe foc. Se uda o lingura in apa si cu ea se iau din marginea compozitiei galuste care se pun unele langa altele. Galustele se iau tot timpul numai din marginea compozitiei, fara sa se mai amestece in ea. Se fierb in clocote mici, 12-15 minute ( dupa 7-8 minute galustele se intorc); isi vor mari de trei ori voluml si vor fi pufoase fara sa se imprastie. Dupa ce sunt fierte, galustele se iau cu spumiera si se pun in supa. Deasupra se presara patrunjel verde tocat.
Nu stiu ce inseamna 1/2 carne de curcan: 1/2 kg carne de curcan, sau 1/2 curcan? Banuiesc ca nu 1/2 curcan pentru ca nu ar incapea in oala, dar ar trebui putin mai clare indicatiile. O singura ceapa mi se pare putin pentru ca ceapa da dulceata supei iar telina aroma. Cat despre cuburile knorr astea sunt optionale, cine vrea pune cine nu, nu pune si nu e musai sa fie knorr, poate fi si delikat sau vegeta daca se doreste. La galusti nu am inteles de ce se adauga ulei in compozitie, ca metoda asa le fac si eu, cu albusul batut spuma tare dar n-am pus niciodata ulei si mi-au iesit intotdeauna perfecte. P.S. Ai uitat sa iei spuma la carne, ceea ce nu este ok, eu nu as manca asa.
Comentarii (17):
90 g de gris la 1 ou? Nu ti-au iesit pietre?
Foarte buna. putin cam complicat cu fiertul separat al galustelor. eu le-am facut direct in supa. multumesc.
Banuiesc, ca e exelenta (dupa ingredientele pe care le contine ). O gatesc azi . >
Cele mai gustoase şi aspectuoase găluşte!
Detalii reusite,etapa cu etapa felicitari
Nu stiu ce inseamna 1/2 carne de curcan: 1/2 kg carne de curcan, sau 1/2 curcan? Banuiesc ca nu 1/2 curcan pentru ca nu ar incapea in oala, dar ar trebui putin mai clare indicatiile. O singura ceapa mi se pare putin pentru ca ceapa da dulceata supei iar telina aroma. Cat despre cuburile knorr astea sunt optionale, cine vrea pune cine nu, nu pune si nu e musai sa fie knorr, poate fi si delikat sau vegeta daca se doreste. La galusti nu am inteles de ce se adauga ulei in compozitie, ca metoda asa le fac si eu, cu albusul batut spuma tare dar n-am pus niciodata ulei si mi-au iesit intotdeauna perfecte. P.S. Ai uitat sa iei spuma la carne, ceea ce nu este ok, eu nu as manca asa.
La 4 l de apa, 1/2 kg curcan si 500 g albitura?? dezastru...:(
De ce sa fierbi separat galustele???
Fara knorr....
Mj
Foarte buna,aroma si un gust delicat !