Se scoate cotorul amar de la chicons. Se toaca ceapa, se taie andivele in rondele potrivite, cartofii se curata de coaja, se spala bine, se taie cuburi, prazul se taie in rondele. Se pune la calit in oala de supa in uleiul de masline, ceapa, prazul si andivele.
Se pun cartofii, se toarna apa doar cat sa acopere cu un centimetru legumele si se fierbe la foc potrivit. Cand sunt fierte se paseaza la blender, se pune piure-ul rezultat din nou in oala, se adauga sare, piper, concentratul de legume, nucsoara si se mai da intr-un clocot, doua.
Se opreste focul, se adauga frisca lichida, patrunjelul sau mararul tocate foarte marunt. Se serveste ornata cu frunze de chicon taiate rondele foarte fin.
Cine doreste poate adauga branza gruyère sau parmezan si crutoane. In cazul in care se reincalzeste supa, sa nu se aduca la gradul de fierbere.
Comentarii:
C`EST VRAIE TRES BON....