Pentru supa se alege o gaina grasa. Se spala bine si se pune la fiert, fie intreaga, fie taiata in bucati. Asta in functie de ce vrem sa facem ca felul doi din carnea de gaina. Se poate face si doar din tacamuri. Dupa ce se spumeaza se adauga sare si piper boabe. Se lasa la foc potrivit cat este nevoi in functie de cat de batrana este gaina.
Zarzavatul se adauga dupa ce a fiert pe jumatate. Optional, daca este nevoie, se poate adauga un cub knorr de pasare. Dupa ce s-a fiert, se strecoara supa in alt vas si se adauga galustele cu ficat de pasare.
Intre timp se prepara si galustele. Se toaca cu cutitul cei 2 ficatei de pui, se scot si pielitele. Se toaca si patrunjel verde.
Se adauga 2 oua intregi, 2-3 linguri ulei, piper, sare la apreciere, se amesteca si se incorporeaza o felie de paine uscata inmuiata in lapte si pesmet cat cuprinde, pentru a fi un aluat nici prea tare nici prea moale.
Ca sa ramana supa limpede, se iau cateva polonice de supa si se pun intr-un alt vas, unde se pun la fiert galustele, cu o lingurita.
Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata. Se muta apoi in restul de supa, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste.
Tu nu arunci prima apa de la fiertul gainii? In ea sunt toate toxinele posibile! Daca pui o lingura-doua de delikakat se neutralizeaza toxinele si o poti da si la dusmani.
Comentarii:
Tu nu arunci prima apa de la fiertul gainii? In ea sunt toate toxinele posibile! Daca pui o lingura-doua de delikakat se neutralizeaza toxinele si o poti da si la dusmani.