Petitchef

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se portioneaza bucatile de carne,se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare, in oala de ciorba.folosim cam2,5-3 l de apa/tacam de la o gaina.
  • Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera,adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora (daca gaina este de casa),pana se inmoaie usor carnea de pasare,apoi se adauga si zarzavatul,Ceapa se taie
    marunt,morcovul,pastarnacul si radacinele se curata de coaja ,se spala si apoi se taie in cubulete mici,ardeiul se taie fasii apoi se taie fideluta.
  • Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute ,la foc domol apoi se adauga sucul de rosii,se potriveste de sare ,se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia(daca este prea acra, se mai adauga apa) si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
  • Intr-o farfurie adanca se pune o cana de faina apoi se face o adancitura in ea si se pune un ou spart si un praf de sare.Amestecam cu o furculita oul cu faina,apoi framantam cu mana, o coca vartoasa,pe care o impartim in doua bucatele.Se tapeaza cu un praf de faina ,masa de lucru,apoi se intinde din fiecare bucata ,in cate o foaie subtire.
  • Iecare foaie se rasuceste pe sucitor ,apoi se taie pe lung cu un cutit,iar foile rezultate se ruleaza si aopoi cu un cutit taiem taiteii subtiri care se rasfira cu varful degetelor,se scutura de surplusul de faina si se rasfira pe o coala de hartie.Taiteii se aduga in ciorbica tocmai la sfarsit,cand carnea si zarzavatul sunt bine fierte.
  • Se mai lasa sa dea in cateva clocote apoi se opreste focul si se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.Oul pentru dres ,se sparge intr-o farfurie si se bate spuma cu o furculita ,apoi se adauga in el, cu un polonic, cate putina ciorbica fierbinte sau putin bors sau suc de lamaie,asta pentru a nu se face ,,zdrente",atunci cand il turnam in ciorba.Se serveste fierbinte cu un ardei iute.


Poze

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 2
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 3
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 4
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 5
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 6
Ciorba de gaina cu taitei de casa - poza 7

Întrebări:




Comentarii (11):

19/08/2015

Super explicit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/07/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/10/2013

E super ok in 5min ma apuc d treaba

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2013

Fff bina

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Ffff buna

(0) (0) Abuz
02/11/2013

Arata bine!!!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:ok-

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:FBUN

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Foarte gustoasa......

(0) (0) Abuz
17/09/2013

Foae



e


excelent
e

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Taitei de casa!
Taitei de casa!
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Cum sa faci taitei de casa! Cum sa faci taitei de casa! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează