Eu am facut si ciorba si painea in paralel.Prima data am pus putin carnea si fasolea la foc in cratite diferite si apoi m-am apucat de paine.Dupa ce am facut aluatul si l-am lasat sa dospeasca,am facut ciorba.
Pentru paine: Am amestecat drojdia cu sare si putina apa calduta si am adaugat compozitia peste faina.Am framantat si am tot adaugat apa cat cuprinde.Am lasat cam o ora sa dospeasca aluatul.(Intre timp m-am ocupat de ciorba). Dupa ce a dospit,am impartit aluatul in 4 si l-am pus in 4 craticioare rotunde tapetate cu ulei si faina cu diamentrul cam de 20-25cm(eu recunosc,nu am avut 4 cratite exact la fel).Le-am lasat putin sa mai dospeasca,iar apoi le-am pus in cuptor cam o ora.La sfarsit am uns painitele cu galbenus de ou sa arate mai bine si le-am mai lasat 5 minute.
Pentru ciorba: Am pus initial la fiert in oale diferite fasolea(a fiert cam 30 minute) si carnea(cam 10 minute).In oala in care am facut ciorba am prajit ceapa,morcovii,ardeiul si am condimentat cu sare,piper,boia.Am adaugat apa,fasolea,carnea,telina si le-am lasat la fiert.Cand au fost aproape fierte am adaugat sucul de rosii,tarhonul,cimbrul.Le-am mai lasat 10 minute sa fiarba impreuna si gata.
Pentru servire: Am taiat cate un capac fiecarei paini si i-am scobit miezul.Am pus painile pe cate o farfurie si le-am umplut cu ciorba.Am acoperit cu "capacul" de coaja pe care l-am taiat si am servit.A fost delicioasa!!!!!
Totuși, nu vreți sa rectificati aceasta reteta?? Gramajul drojdiei nu se menționează, temperatura cuptorului nu, nimic despre consistenta aluatului, ar ajuta orice gospodina sa stie daca trebuie sa iasa mai tare, mai moale! Dar faptul ca ati fiert ciolanul afumat/costiță în doar 10 minute spune tot!! M-am răzgândit, mai bine ștergeți reteta de pe site :)
Comentarii (33):
Prea multa drojdie,3 cubulete?
Ciorba de fasole nu contine bors acru?cu ce se acreste ciorba?
Desi ciorba mea categoric este mai bua, totusi reteta de fata se apropie mult de reteta mea, arata superbine
Super
Totuși, nu vreți sa rectificati aceasta reteta?? Gramajul drojdiei nu se menționează, temperatura cuptorului nu, nimic despre consistenta aluatului, ar ajuta orice gospodina sa stie daca trebuie sa iasa mai tare, mai moale! Dar faptul ca ati fiert ciolanul afumat/costiță în doar 10 minute spune tot!! M-am răzgândit, mai bine ștergeți reteta de pe site :)
O sa incerc si eu
Foarte buna. o sa incerc si eu sa fac aceasta reteta cu bolul de paine.
Un deliciu
Este delicioasa!!!!!!!!
De ce este nevoie ca fasolea si ciolanul sa fiarba in 2 oli separate ????
In rest cred ca este o reteta veche dar cu o prezentare originala