Petitchef

Ciorba de fasole in paine

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Tinand cont ca eu am folosit drojdie uscata , nu am mai dospit drojdia separat intr-un pahar asa cum se face ci am amestecat-o direct cu faina si restul ingredientelor pana a devenit un aluat elastic. Mai multe delatii despre prepararea aluatului gasiti aici .
  • Dupa ce aluatul a dospit aprox 30 minute, se pune in tavi de 13-15 cm diametru si inalte de aprox 20 cm . In cazul in care nu aveti astfel de tavi faceti cum am facut eu. In craticioara de 13 cm de diametru am pus folie de aluminiu impaturata in mai multe foi si am inaltat asa craticioara astfel incat sa aiba 20 cm inaltime.
  • Se mai lasa aproximativ 15 minute dupa care se baga la cuptor la 220 grade timp de 25 minute dupa care se scoate cu grija painea din tava , se inlatura folia de aluminiu si se mai baga la cuptor pana se rumenenste coaja. A trebuit sa o pun culcata sa se rumeneasca si pe lateral si am invartit-o de doua ori. Asta depinde de cuptor si depinde de unde da caldura.
  • Fasolea se pune intr-un bol cu apa la inmuiat de seara pana dimineata. Se scurge apoi apa de pe fasole si se pune intr-o oala unde s-a pus apa impreuna cu ciolanul, morcovul razalit sau taiat cubulete , telina si ardeiul taiate si ele cubulete, 1/2 ceapa si prazul intreg care la sfarsit vor fi scoase .Se pune vegeta si se lasa sa fiarba pana cand toate ingredientele inclusiv fasolea au fiert.
  • Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei, iar cealalta 1/2 de ceapa se taie marunt si se prajeste . Se adauga boiaua si baconul taiat cubulete. Se prajesc apoi se adauga in ciorba.
  • Patrunjelul se taie marunt si se pune si acesta in ciorba in ultimul clocot , dupa care se potriveste ciorba de sare si piper.
  • Painea o preparam astfel:
    Se taie capacul painii si se scobeste miezul lasand un cm de miez pe margine si aprox 3 cm de miez pe fundul acesteea. Se pune painea pe o farfurie si se umple cu ciorba de fasole. Se serveste,ca orice alta ciorba de fasole, cu ceapa rosie sau verde si smantana. Asta dupa gustul fiecaruia.


Poze

Ciorba de fasole in paine
Ciorba de fasole in paine - poza 2
Ciorba de fasole in paine - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/10/2016

Asta da presentare...

(0) (0) Abuz
05/10/2016

Ok

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 28/09/2016

Da, e o moda sa se serveasca ciorba asta in paine in unele restaurante. Dar acasa? Hai sa fim seriosi! Eu nu as face o asa prostie acasa. De ce, Doamne iarta-ma, sa pun bunatetea de ciorba in painea aia care absoarbe toata zeama si la final ajung sa mananc un terci? Ca sa demonstrez ce? Si apropo de ciorba: la ciorba de fasole nu se pune telina, praz, vegeta si boia. La o oala de 5l trebuie vreo 3 cepe maricele iar morcovul nu trebuie neaparat "razalit"(nu exista cuvantul asta in DEX-ul limbii romane) sau tocat ci poate fi pus si intreg pentru cei care nu sunt prieteni cu morcovul. Trebuie schimbata apa in care fierbe fasolea de 2-3 ori dupa ce incepe sa fiarba ca sa nu avem probleme digestive. Fasolea din ziua de astazi nu mai trebuie lasata la inmuiat peste noapte pentru ca soiurile s-au schimbat si acum fierbe foarte repede. Inteleg ca in Ardeal se foloseste boiaua aproape la orice mancare dar la ciorba de fasole nu trebuie sa lipseasca rosiile, asa ca daca pui putina boia nu renunta la rosii. Iar chestia cu ceapa prajita nu ma incanta deloc, mai bine s-ar praji 2-3 rosii tocate marunt si adaugate in ciorba. Nu-mi place nici baconul in ciorba asta. Baconul e bun la alte preparate iar prajit ar fi bun la o iahnie de fasole de exemplu. La ciorba asta eu as recomanda alt fel de afumatura cum ar fi ciolanul, coasta afumata sau scarita afumata. Si ultima chestie cu care m-ai facut KO, este smantana. Ce cauta smantana la ciorba de fasole? Scoate-o repede de pe lista ca te rad si curcile!

(0) (0) Abuz
28/09/2016

O puncte pentru cubul de vegeta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
Burgeri din dovleac (garantat fără pâine)
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează