Fasolea se acopera cu apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune la fiert impreuna cu ciolanul pana cand incepe sa se desprinda carnea de pe os. Aruncam prima apa dupa care dezosam ciolanul si punem bucatile la fiert impreuna cu fasolea si legumele taiate mari lasand doar ceapa intreaga.
Dupa ce este aproape gata, se scot legumele, se paseaza si se adauga impreuna cu pasta de rosii, pasta de ardei iute (optional), boiaua si condimentele. Se lasa la fiert pana cand fasolea ajunge la consistenta dorita.
Daca timpul va preseaza si nu vreti sa renuntati la scurta vacanta de la tara, puteti folosi in loc de oala obisnuita o oala minume (cucta) care scurteaza timpul de fierbere la aproximativ o jumatate de ora.
Sper ca facut pofta si inmiresmat sufletul cu izul de fum si de vacanta trezindu-va nostalgii. Mai ascundeam un gand pe care hotarat sa vi-l destainui. Desavarsiti aromele si adaugati mai multa savoare ciorbei, asortand-o cu cateva rondele de ceapa frecata cu putina boia iute si sare.
Comentarii:
Mda, are gust bunisor
Excelenta reteta cu o lingurita de inox inauntru fierbe mai repede