Spalam fasolea si o lasam la inmuiat de seara in apa rece. A doua zi o fiebem in 2-3 ape. Putem fierbe mai multa si oputem pastra in in pungi la congelator si o putem folosii cand avem nevoie si suntem in lipsa de timp.
Dupa ce a fiert, calim ceapa tocata marunt, in 2-3 linguri de ulei, apoi adaugam morcovul dat pe razatoare sau taiat cubulete, ardeiul, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel taiate cubulete si le calim impreuna, adaugam si bulionul si stingem cu putina apa, lasam asa cateva minute.
Intre timp pregatim faina, pe care o amestecam cu 2-3 linguri de apa, ca sa nu se faca cocoloase si o trunam peste ceapa calita, completam cu apa si lasam sa fiarbe 10 minute, dupa care vom pune peste fasolea fiarta.
O lasam sa mai dea cateva clocote si adaugam zeama de varza dupa gust.
Potrivim gustl de sare, piper, putin cimbru si luam de pe foc. Asezonam cu frunze de telina tocate marunt si marar tocat fin.
Comentarii:
Prea excelenta e mancarea!
E foarte buna
Excelenta reteta !!!!!
Buna si sanatoasa!
Bonn