Foarte buna. Eu am facut un fel de rantas cu bulion si putina faina,sa fie putin mai groasa.
Nec plus ultra! Doua mici bemoluri: la 400 g fasole uscata ies mult mai mult decat 2 portii; timpul de gatire este > 2 ore. Dar merita!!!
Chiar asteptam cand va veni d-na constanta_s2014 ca sa critice munca altora si sa arate cum numai retetele dansei misca Universul in directia buna. Si n-a trebuit sa astept mult.
1)Din 400g fasole iese o oala de 5l de ciorba. 2)Trebuie schimbata apa de fiert macar de 2 ori, altfel vor fi probleme intestinale mari. 3)Cantitatile de legume sunt disproportionate; intotdeauna se pune mai multa ceapa decat restul legumelor iar aici ar trebui 3 cepe, 2 morcovi, 1-2 ardei grasi si 3 rosii, fara telina si pastarnac, nu este nevoie de ele(ceapa da gust mancarii, morcovul mai putin iar telina si pastarnacul sunt obligatorii la supe pentru aroma lor dar nu la ciorbe). 4)Intotdeauna la ciorbe sunt mai bune rosiile proaspete, congelate sau la conserva, nu bulionul sau pasta de tomate care dau un gust metalic ciorbei; in cazul de fata rosiile se toaca marunt si se prajesc in ulei incins ceea ce va da un gust excelent ciorbei si e mult mai bine decat cu rantas. Mie nu-mi place ciorba de fasole acrita indiferent cu ce dar voi faceti cum vreti. Mai este problema ciolanului asa zis "afumat"; pai, mai dragilor, voi nu vedeti ca ciolanul asta din comert nu are nicio treaba cu afumatura, si ca e doar vopsit cu o pelicula colorata care doar seamana cu afumatura? Daca vreti afumatura adevarata si nu aveti o sursa buna la tara, cautati in piata producatorii traditionali si gasiti la ei afumaturi adevarate facute la fum, nu vopsite, si atunci o sa vedeti gust adevarat! P.S. O fi o reteta a lui R.A.Roman, dar nici el nu era atotstiutor, si la multe retete aplica niste sabloane, exact ca in reteta asta, si nu e ok deloc.
Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)