Petitchef

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Cateva din ingrediente, ca restul nu s-au ingramadit la pozat. Observati, va rog, manuta CTC-ului, care controleaza tot, inclusiv temperatura apei in care a stat fasolica.
  • Punem ciolanul si fasolea in apa rece, la foc molcom, 1 h, impreuna cu boabele de piper si cimbrul uscat pus in dispozitivul de inox pt ceai. Spumam, la nevoie, mai ales ca se ridica la suprafata si cojile boabelor, si eliminandu-le, mai usuram digestia.
  • Dupa o ora, adaugam zarzavatul taiat marunt, morcovul ras, ceapa taiata, tarhonul, otetul, boiaua si mai lasam o ora sa fiarba.
  • Dupa inca o ora, scoatem ciolanul, adaugam bulionul, lasam inca 10 minute, apoi adaugam in ciorba ciolanul taiat bucatele. Potrivim de sare - asta depinde si de cat de sarat a fost ciolanul.
    Servim cu o ninsoare de patrunjel in farfurie, si cu ceapa rosie, normal!


Poze

Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat
Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat - poza 2
Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat - poza 3
Ciorba de fasole boabe, cu tarhon si ciolan afumat - poza 4

Întrebări:




Comentarii (45):

Cristina, 12/11/2017

Foarte buna. Eu am facut un fel de rantas cu bulion si putina faina,sa fie putin mai groasa.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
SilviaU
Răspuns SilviaU:

Reteta aceasta e dupa Radu Anton Roman, dansul facea fara rantas. Dar da, este mai gustoasa cu rantas si mai nou, si eu fac doar cu rantas. chit ca nu e cel mai sanatos lucru. :)

23/08/2017

FF .gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/09/2016

Nec plus ultra! Doua mici bemoluri: la 400 g fasole uscata ies mult mai mult decat 2 portii; timpul de gatire este > 2 ore. Dar merita!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
09/05/2015

Buna :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

Buna imi lasa gura apa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Excelenta!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2013

O minunatie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ursache, 20/06/2021

Chiar asteptam cand va veni d-na constanta_s2014 ca sa critice munca altora si sa arate cum numai retetele dansei misca Universul in directia buna. Si n-a trebuit sa astept mult.

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 20/06/2021

1)Din 400g fasole iese o oala de 5l de ciorba. 2)Trebuie schimbata apa de fiert macar de 2 ori, altfel vor fi probleme intestinale mari. 3)Cantitatile de legume sunt disproportionate; intotdeauna se pune mai multa ceapa decat restul legumelor iar aici ar trebui 3 cepe, 2 morcovi, 1-2 ardei grasi si 3 rosii, fara telina si pastarnac, nu este nevoie de ele(ceapa da gust mancarii, morcovul mai putin iar telina si pastarnacul sunt obligatorii la supe pentru aroma lor dar nu la ciorbe). 4)Intotdeauna la ciorbe sunt mai bune rosiile proaspete, congelate sau la conserva, nu bulionul sau pasta de tomate care dau un gust metalic ciorbei; in cazul de fata rosiile se toaca marunt si se prajesc in ulei incins ceea ce va da un gust excelent ciorbei si e mult mai bine decat cu rantas. Mie nu-mi place ciorba de fasole acrita indiferent cu ce dar voi faceti cum vreti. Mai este problema ciolanului asa zis "afumat"; pai, mai dragilor, voi nu vedeti ca ciolanul asta din comert nu are nicio treaba cu afumatura, si ca e doar vopsit cu o pelicula colorata care doar seamana cu afumatura? Daca vreti afumatura adevarata si nu aveti o sursa buna la tara, cautati in piata producatorii traditionali si gasiti la ei afumaturi adevarate facute la fum, nu vopsite, si atunci o sa vedeti gust adevarat! P.S. O fi o reteta a lui R.A.Roman, dar nici el nu era atotstiutor, si la multe retete aplica niste sabloane, exact ca in reteta asta, si nu e ok deloc.

(2) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează