Daca folosim boabe de naut uscate atunci cu o seara inainte se pune intr-o oala cu apa ca si boabele de fasole, peste noate ele se umfla. Asta dupa ce le-am spalat bine.
Fasolea o spalam, o curatam si le rupem in doua sa nu fie foarte mari, morcovii si patrujelul radacina le spalam si le curatam, le taiem cuburi.
Intr-o oala punem ulei, lasam sa se incinga bine si adaugam morcovii si patrunjelul taiat cuburi, lasam cateva minute sa se caleasca, apoi adaugam fasolea verde mai calim cateva minute bineinteles ca amestecam cu lingura de lemn in continu sa nu se arda.
Apoi adaugam peste usturoiul pisat, invartim de cateva ori sa se incinga si usturoiul dupa care punem apa si nautul. Apa cat sa acopere, condimentam cu sare sau delicat punem capacul si lasam sa fiarba pana totul devine moale. Daca folosim naut din conserva atunci le strecuram si asteptam sa fiarba legumele si le adaugam o data cu sucul de rosii.
Intre timp punem intr-o oala mai mica apa la fiert, luam rosiile spalate si le scufundam 1 min in apa clocotita dupa care le scoatem si le scufundam intr-o oala cu apa rece astfel va fi usor de curatat.
Indepartam coaja si cu blenderul de mana le pasam. Sucul de rosii obtinut il adaugam in oala peste legume in momentul cand totul este moale, mai punem un pic de apa si gustam daca e nevoie mai punem sare si zeama de la o jumatate de lamaie, lasam sa dea in clocot .
Intre timp taiem marunt patrunjelul verde si leuseteanul cand supa da in clocot adaugam patrunjelul si leusteanul lasam inca un minut sa fiarba dupa care stingem.
Comentarii:
??????