Ciorba de fasole boabe

Ciorba de fasole boabe
Felul principal
8 porții
Ușor
2 ore

Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa! Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)

Ingrediente

8

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 h 30 m
  • Ciorba de fasole boabe - Preparare etapa 1Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.
    A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

    Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.

    Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.

    Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.

    Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.

    Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.

    Este o bunatate! si cu sunculita si fara!

    Pofta buna!
gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Este felul 2 nu ciorba,unde naiba este si putin bors sau poate ai vrut sa faci supa ? Unde este si putin leustean infuzat in bors ?Sunt multe intrebari.

Pai daca nu-ti place, fa-ti tu cu bors. mie nu-mi place ciorba de fasole acrita. Na!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 8

gigi

Buna

am gătit această rețetă
abuz

CORNELIU

EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI Jud.BACĂU.P.S.MÂNCAREA GĂTITĂ ÎN VASE DE LUT ȘI SERVITĂ ESTE EXCELENT DE BUNĂ ȘI SĂNĂTOASĂ FAȚĂ DE VASELE DIN ZIUA DE AZI CARE SUNT TEFLONATE SAU PE BAZĂ DE ALUMINIU DUCÂND LA BOALA ALZHEMEIER.AȘA CĂ MARE ATENȚIE.

am gătit această rețetă
abuz

Ramona

Mi-e mi-a placut la nebunie doar ca am adāugat gust de gāinā deoarece nu am avut sunculitā afumata. Dar reteta este exceptionala si apropo cu strāchini de lut mi-a plācut poza deoarece este ceva legat de traditia româneascā.

am gătit această rețetă
abuz

mihaela

Perfect pentru familia mea. Multumesc!

am gătit această rețetă
abuz

Llll

Pentru cei care nu stiu de ce se fierbe fasolea cititi aici http://m.adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-baloneazasi-provoaca-gaze-fasolea-1_5540e85ccfbe376e35aee7f8/index.html

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Si chiar daca fierbeti fasolea in 2-3 ape, la fiecare refierbere se va folosi doar apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

EXTRAORDINAR DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fasolea, intotdeauna in topul preferintelor romanilor!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nota 10.. am facut si a iesit super buna

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 8