Dintre toate ciorbele romanesti, ciorba de fasole este in topul preferatelor, nu ca mi-ar displace vreo ciorba, dar fasole nu refuz niciodata, si daca mai are si un pic de afumatura, atunci e si mai delicioasa! Chiar daca e vara, mi-a fost pofta de fasole si am facut, nu multa, doar cat sa-mi fac pofta :-)
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).
Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu morcovul si ardeiul taiate feliute, adaugam cimbrul (o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit), o foaie de dafin, boiaua, sare si piper boabe.
Separat, inabusim ceapa in putin ulei (cam 150 ml) apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba bine pana se inmoaie.
Cand fasolea este fiarta, adaugam rosiile cu ceapa si mai dam un clocot.
Asezonam cu marar verde tocat marunt si servim.
Daca facem fasolea cu sunculita afumata, o prajim putin inainte in putin ulei si o punem si pe aceasta la fiert cu fasolea si legumele.
Este felul 2 nu ciorba,unde naiba este si putin bors sau poate ai vrut sa faci supa ? Unde este si putin leustean infuzat in bors ?Sunt multe intrebari.
Răspuns:
Pai daca nu-ti place, fa-ti tu cu bors. mie nu-mi place ciorba de fasole acrita. Na!
EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI Jud.BACĂU.P.S.MÂNCAREA GĂTITĂ ÎN VASE DE LUT ȘI SERVITĂ ESTE EXCELENT DE BUNĂ ȘI SĂNĂTOASĂ FAȚĂ DE VASELE DIN ZIUA DE AZI CARE SUNT TEFLONATE SAU PE BAZĂ DE ALUMINIU DUCÂND LA BOALA ALZHEMEIER.AȘA CĂ MARE ATENȚIE.
Mi-e mi-a placut la nebunie doar ca am adāugat gust de gāinā deoarece nu am avut sunculitā afumata. Dar reteta este exceptionala si apropo cu strāchini de lut mi-a plācut poza deoarece este ceva legat de traditia româneascā.
Pentru cei care nu stiu de ce se fierbe fasolea cititi aici http://m.adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-baloneazasi-provoaca-gaze-fasolea-1_5540e85ccfbe376e35aee7f8/index.html
Comentarii (74):
Buna
EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI Jud.BACĂU.P.S.MÂNCAREA GĂTITĂ ÎN VASE DE LUT ȘI SERVITĂ ESTE EXCELENT DE BUNĂ ȘI SĂNĂTOASĂ FAȚĂ DE VASELE DIN ZIUA DE AZI CARE SUNT TEFLONATE SAU PE BAZĂ DE ALUMINIU DUCÂND LA BOALA ALZHEMEIER.AȘA CĂ MARE ATENȚIE.
Mi-e mi-a placut la nebunie doar ca am adāugat gust de gāinā deoarece nu am avut sunculitā afumata. Dar reteta este exceptionala si apropo cu strāchini de lut mi-a plācut poza deoarece este ceva legat de traditia româneascā.
Perfect pentru familia mea. Multumesc!
Pentru cei care nu stiu de ce se fierbe fasolea cititi aici http://m.adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/de-baloneazasi-provoaca-gaze-fasolea-1_5540e85ccfbe376e35aee7f8/index.html
Si chiar daca fierbeti fasolea in 2-3 ape, la fiecare refierbere se va folosi doar apa fierbinte, altfel fasolea se va intari.
EXTRAORDINAR DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
Fasolea, intotdeauna in topul preferintelor romanilor!!
Excelent!
Nota 10.. am facut si a iesit super buna