Ciorba de fasole verde

Felul principal
Foarte ușor
41 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire26 min
  • Curatam fasolea si o rupem in bucatele mai mici. O spalam in 2-3 randuri de apa dupa care o punem in oala cu apa care fierbe la oparit.Intre timp curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul, le tragem la tigaie in putin ulei.
  • E de obicei nu calesc legumele la ciorba, dar pentru ca acesta nu contine carne, deci nu are grasime absolut de loc, cateodata mai apelez la trucul acesta desi nu-mi prea place. Dupa ce s-au sotat legumele le adaugam si pe ele in ciorbita.
  • Lasam sa clocoteasca incet pana se fierb legumele.Spre final amestecam iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugam in ciorbita, dupa care urmeaza usturoiul curatat si taiat feliute, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Saram, piperam.
  • O lasam sa stea cateva minute acopeita cu un capac si intre timp batem oul, pe care il adaugam de asemea in ciorba, pentru a obtine "zdrentele". Oul batut se adauga in fir subtire, iar cu o furculita amestecam in ciorba pentru a se desface.

Punctează această reţetă

KKitchen Flavors

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

varady_c2018

Varianta din ardeal e mai buna. Asta nu are nici un Dumnezeu.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

La asa ceva ma gandeam si eu!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Vad ca nu e fasole verde ci fasole galbena. De ce vrei sa ne induci in eroare?

abuz

anonymous

Gustos!

abuz

anonymous

Sa fim seriosi (si corecti) : se spune fasole verde pastai, sau fasole galbena pastai, si nu are nicio legatura cu "unele parti ale tarii".

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Ca sa nu mai mazgalesti tigaia aia, mai bine calesti zarzavatul direct in oala si cand s-a inmuiat umpli cu apa fierbinte apoi adaugi fasolea verde. Eu asa fac si e mai simplu. Mai pun si un cartof in oala dar nu pun ardei si nici ou iar la masa cine vrea isi pune smantana sau iaurt, sau mujdei de usturoi.

abuz

anonymous

Adică cum tragi zarzavatul la tigaie !??? O fi ceva ca mȃța pe care trebuie să o tragi de coadă?

abuz

anonymous

Eu o fac diferit dar e binisor

abuz

anonymous

Imi place, dar mie numi place iaurtul si am facut fara iaurt.

abuz
  • pagina 1 / 2