Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul.
Pregatim aragazul si o oala in care vom face ciorba. Punem uleiul in oala. Adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Calim timp de 2-3 minute, amestecand constant. Punem apa fierbinte peste legumele calite si lasam sa fiarba timp de 10-15 minute.
Tocam marunt ardeiul. Taiem rosiile in cubulete mici.
Dupa cele 15 minute de fierbere, adaugam fasolea verde in oala, ardeiul si rosiile si lasam sa fiarba. Condimentam cu sare.
Tocam marunt verdeata (telina si patrunjel). Cand fasolea este fiarta, punem verdeata tocata, amestecam si verificam daca ciorba are suficienta sare, apoi inchidem aragazul.
Batem bine oul si apoi amestecam cu smantana (sau iaurtul). Punem doua polonice de ciorba peste amestecul de ou cu smantana si omogenizam pentru a dilua smantana. Turnam apoi amestecul de smantana in ciorba.
Corect!