Pentru aceasta ciorba este necesar sa mergeti la piata sa cumparati o gaina de casa. Pe care o transam frumusel, pieptul il pastram pentru snitele, pulpele si aripioarele pentru o fripturica la cuptor, iar spatele, gatul, si organele (inima, ficatul, pipota) pentru o minunata ciorba de gaina. Din principiu, eu arunc picioarele si tartita, dar cine doreste si se pricepe, sa le dea o alta utilizare. Se fierbe carnea in 2 l de apa, cu sare, se spumuieste. Cand nu se mai formeaza spuma, adaugam legumele si orezul. Dupa o ora de fierbere, batem oul intr-o farfurie si turnam in acelasi timp putin cate putin cate o lingura din ciorba fierbinte. Astfel formam zdretele, pe care le turnam inapoi in ciorba. Dupa plac putem adauga smantana acum sau fiecare cand consuma ciorba. (Noi o adaugam in farfurie fiecare, astfel ciorba se pastreaza mai bine, deoarece nu incepe sa fermenteze repede; este foarte indicat mai ales vara). Mai fierbem 5 minute, stingem focul si presaram patrunjelul maruntit.
Comentarii:
Imi place