Desi pare greu de crezut, prepararea unui pate vegetal este usor de facut, in plus sunteti liberi sa adaptati reteta in functie de preferinte si sa puneti in ea doar ingrediente selectate de dvs., evitand aditivii nesanatosi.
Asadar va propunem o reteta de pate vegetal cu ciuperci, usor de gatit:
Ingrediente:
- ceasca de miez de nuca
- 1 lingura ulei de masline sau alt ulei neutru
- 2 lingurita de ulei de susan
- 1 ceapa esalota tocata
- 5 catei de usturoi, tocati
- 1 lingura de ghimbir, tocat
- 300 grame ciuperci feliate
- 1 lingurita de sos de soia
- 1 varf de lingurita de piper negru
- 1varf de lingurita de sare
Preparare:
- Incindeti o tigaie de preferinta din teflon.
- Aruncati nucile in tigaie si prajiti-le aproximativ 3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.
- Scoateti nucile din tigaie si puneti-le deoparte.
- Pastrati tigaia la foc mediu.
- Adaugati uleiurile in tigaie si lasati sa se incinga.
- Adaugati ceapa esalota, usturoiul si ghimbirul. Gatiti totul timp de cateva minute.
- Adaugati si ciupercile in tigaie si gatiti pentru cateva minute.
- Adaugati sosul de soia, sare si piper.
- Dupa ce ciupercile s-au gatit, opriti focul.
- Puneti compozitia de mai sus impreuna cu nucile prajite anterior intr-un procesor de alimente si mixati pana cand totul devine o pasta.
- Gustati si adaugati daca este necesar sare si piper.
- Serviti!
Comentarii (17):
Ghimbir in reteta de pate?
Foarte buna reteta, dar, daca pui sos de soia de ce sa mai pui sare, eu cred ca e prea mult; parerea mea.
Ceapa esalota se cultiva si in Romania pana prin anii 60-70, cand tavalugul CAP-urilor a nivelat toate culturile si le-a facut sa dispara pe cele ce aduceau aminte de o viata mai rafinata. Deci, la noi ceapa esalota se numea Ceapa de caței. Are dimensiuni mici si mai multi bulbi in aceeasi capatina. E foarte aromata.
Nu! Ceapa de căței este cunoscută sub denumirea de hașmă. Eșalota este o ceapa roșie lunguiață.
Foatre bun
E interesant de făcut și de variat pe acestă temă. Eu m-aș gîndi la avovado ca liant al diverselor. Pentru cine se întreabă ce este ceapa eșalotă, în România era cunoscută sub denumirea de ceapă de căței. Se găsea frecvent înainte de nivelarea comunistă.
Foarte buna reteta ! De aici se pot face diverse variante,cu naut cu fasole,cu soia ...Dar nu credeti ca ar trebui sa inlociti cuvantul "Gatiti " cu "Caliti" sau" lasati la foc mic"...Ce este ceapa esalota ?! Eu,am pretentia ca am ceva cunostiinte in domeniu si recunosc nu stiu ce este aceasta ceapa? dar tinerele noastre ?!
La postarea din 13.03. ”cam multe uleiuri” probabil ca nu este voie decât unul, susan sau măsline sau floarea soarelui, nu conteaza cantitatea raportată la cantitatea ingredientelor (sunt două linguri de ulei). Sa ii puna lamâie daca este gretos!
Bun.de post.
Buna reteta. cam complexa compozitia, dar cu putina stradanie facem rost de toate aceste ingrediente.