Cum sa faci pate vegetal acasa!

Desi pare greu de crezut, prepararea unui pate vegetal este usor de facut, in plus sunteti liberi sa adaptati reteta in functie de preferinte si sa puneti in ea doar ingrediente selectate de dvs., evitand aditivii nesanatosi.

Asadar va propunem o reteta de pate vegetal cu ciuperci, usor de gatit:


Ingrediente:

  • ceasca de miez de nuca
  • 1 lingura ulei de masline sau alt ulei neutru
  • 2 lingurita de ulei de susan
  • 1 ceapa esalota tocata
  • 5 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura de ghimbir, tocat
  • 300 grame ciuperci feliate
  • 1 lingurita de sos de soia
  • 1 varf de lingurita de piper negru
  • 1varf de lingurita de sare

Preparare:

  • Incindeti o tigaie de preferinta din teflon.
  • Aruncati nucile in tigaie si prajiti-le aproximativ 3 minute. Aveti grija sa nu le ardeti.
  • Scoateti nucile din tigaie si puneti-le deoparte.
  • Pastrati tigaia la foc mediu.
  • Adaugati uleiurile in tigaie si lasati sa se incinga.
  • Adaugati ceapa esalota, usturoiul si ghimbirul. Gatiti totul timp de cateva minute.
  • Adaugati si ciupercile in tigaie si gatiti pentru cateva minute.
  • Adaugati sosul de soia, sare si piper.
  • Dupa ce ciupercile s-au gatit, opriti focul.
  • Puneti compozitia de mai sus impreuna cu nucile prajite anterior intr-un procesor de alimente si mixati pana cand totul devine o pasta.
  • Gustati si adaugati daca este necesar sare si piper.
  • Serviti!