Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si adaugam uleiul de masline, sosul de soia, mustarul, sare, piper, boia sau fulgi de chili si cimbru. Omogenizam bine, punem carnea intr-o caserola, acoperim si dam la frigider .
Intre timp curatam si taiem in bucati potrivite cartofii. Intr-o tava unsa bine cu ulei de masline punem cartofii, condimentam cu sare si piper, iar apoi adaugam carnea.
Turnam in tava 300 ml apa si introducem friptura in cuptor. Acum e momentul sa iesim din bucatarie ... Cand carnea si cartofii devin rumeni, oprim focul. Servim cu alaturi de salata preferata.
Superba reteta, multumesc! :D Ca preferinta personala, am pus putin mai mult sos de soia. Cel care l-am cumparat: http://dragonfood.ro/produs/sos-de-soia-dark-premium-500-ml-lkk/ mi se pare mult mai bun decat cel din magazine, care uneori parca nu are nici un gust. Spor in continuare :)
De ce trebuie data caserola la frigider? 4-5 cartofi se curata in 5 minute. Ce naiba se intampla in timpul asta la frigider? Apoi "Introducem friptura in cuptor". Care friptura frate? Friptura este un preparat finit, final, spune-i cum vrei. Aaaa, poate s-a facut friptura cat a stat la frigider! Pai daca e asa, de ce s-o mai bagam la cuptor? Dati-ne adresa firmei care are astfel de frigidere! Deci bagam la frigider carnea cruda si dupa 5 minute o scoatem friptura! Frigiderul trebuie sa aiba si ventilatie? Sau merge si fara, ca eu am un Fram d-ala vechi, rusesc. Saraca logica si limba romana!
I-ai stricat tot farmecul cu vesnica garnitura de cartofi! Mai lasa-i naibii de cartofi ca mai exista si orez, amestec de legume sau niste legume ca atare, de ex, conopida, fasole verde, ciuperci, brocoli, spanac etc.
Adevarat. Uleiul de masline nu merge la orice preparat, oricat de "trendy" ar fi. Ce gust ar avea o maioneza preparata cu ulei de masline, oare ? Nici la gatit nu prea merge atat datorita aromei intense de masline care nu prea se potriveste cu preparatele, cat si din cauza gustului amar caracteristic. Eu nu il folosesc decat la unele salate, in niciun caz la aceea de rosii. Uleiul de floarea soarelui nu modifica gustul ingredientelor din preparatele culinare. Si nu cred ca ar fi mai nesanatos decat cel de masline. E doar mai ieftin. Mult mai ieftin !
Cred ca este ceva bun, dar nu pot sa nu mentionez faptul ca aproape toate retetele noastre contin acum doar ulei de masline (pentru prajit, copt...chiar si pentru ciorbe traditionale). Stiu ca este un ulei sanatos, in special cel presat la rece, dar totusi sa nu exgeram. La salate este bun, dar la felurile obisnuite... Avem totusi traditia uleiului de floarea soarelui si consumul arata ca a ramas totusi preferatul nostru, poate si datorita pretului scazut.
Comentarii:
Superba reteta, multumesc! :D
Ca preferinta personala, am pus putin mai mult sos de soia. Cel care l-am cumparat: http://dragonfood.ro/produs/sos-de-soia-dark-premium-500-ml-lkk/ mi se pare mult mai bun decat cel din magazine, care uneori parca nu are nici un gust. Spor in continuare :)
De ce trebuie data caserola la frigider? 4-5 cartofi se curata in 5 minute. Ce naiba se intampla in timpul asta la frigider? Apoi "Introducem friptura in cuptor". Care friptura frate? Friptura este un preparat finit, final, spune-i cum vrei. Aaaa, poate s-a facut friptura cat a stat la frigider! Pai daca e asa, de ce s-o mai bagam la cuptor? Dati-ne adresa firmei care are astfel de frigidere! Deci bagam la frigider carnea cruda si dupa 5 minute o scoatem friptura! Frigiderul trebuie sa aiba si ventilatie? Sau merge si fara, ca eu am un Fram d-ala vechi, rusesc. Saraca logica si limba romana!
I-ai stricat tot farmecul cu vesnica garnitura de cartofi! Mai lasa-i naibii de cartofi ca mai exista si orez, amestec de legume sau niste legume ca atare, de ex, conopida, fasole verde, ciuperci, brocoli, spanac etc.
"Acum e momentul sa iesim din bucatarie" Ai dreptate, dar sa iesi pentru totdeauna!
Adevarat. Uleiul de masline nu merge la orice preparat, oricat de "trendy" ar fi.
Ce gust ar avea o maioneza preparata cu ulei de masline, oare ? Nici la gatit nu
prea merge atat datorita aromei intense de masline care nu prea se potriveste cu
preparatele, cat si din cauza gustului amar caracteristic. Eu nu il folosesc decat la
unele salate, in niciun caz la aceea de rosii.
Uleiul de floarea soarelui nu modifica gustul ingredientelor din preparatele culinare.
Si nu cred ca ar fi mai nesanatos decat cel de masline. E doar mai ieftin. Mult mai
ieftin !
Cred ca este ceva bun, dar nu pot sa nu mentionez faptul ca aproape toate retetele noastre contin acum doar ulei de masline (pentru prajit, copt...chiar si pentru ciorbe traditionale). Stiu ca este un ulei sanatos, in special cel presat la rece, dar totusi sa nu exgeram. La salate este bun, dar la felurile obisnuite... Avem totusi traditia uleiului de floarea soarelui si consumul arata ca a ramas totusi preferatul nostru, poate si datorita pretului scazut.