Într-un bol se mixează untul, crema de brânză și zahărul până la obținerea unei creme deschise la culoare. Făina se cerne peste compoziția de unt și brânză și se amestecă bine, până la formarea unui aluat. Se învelește în peliculă transparentă și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Pentru a preparare umplutura cornulețelor mixăm nuca, scorțișoara și zahărul brun.
Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade și se pregătesc două tăvi potrivite – unse cu puțin ulei sau tapetate cu hârtie de copt.
Aluatul se împarte în două. Fiecare parte se întinde în formă de cerc. Apoi, cu ajutorul unei farfurii întinse rotunde, se trasează un contur rotund și se taie marginile alutatului.
Cu albușul de ou bătut doar foarte puțin cu apă se unge foaia de aluat se presară din belșug cu umplutura de nucă. Foaia se taie în patru, în formă de cruce, iar mai apoi fiecare triunghi se taie în alte patru părți egale. Cornulețele se rulează începând de la latura mai mare a triunghiului format și se așează în tavă. Se procedeazî la fel și cu cea de a doua parte de aluat.
În final, cu albușul rămas se mai ung puțin cornulețele și se presară cu zahăr.
Comentarii (34):
Mia placut multttttttttt de tottttttt
Eu am facut umplutura cu mere
!
Arata f bine
Vrau sa incerc reteta.
Arata extra ordinar de bine sper sa fie la fel de bune
Super bune
I will try
Is foarte bune :)
Multumesc pentru asa o receta usoara si foarte delicioasa