Cornulete cu nuca
Usoare si fragede, aceste cornulete sunt alegerea noastra pentru masa de Craciun.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare40 min
Gătire20 min
- Într-un bol se mixează untul, crema de brânză și zahărul până la obținerea unei creme deschise la culoare. Făina se cerne peste compoziția de unt și brânză și se amestecă bine, până la formarea unui aluat. Se învelește în peliculă transparentă și se pune la rece pentru cel puțin 30 de minute.
- Pentru a preparare umplutura cornulețelor mixăm nuca, scorțișoara și zahărul brun.
- Cuptorul se preîncălzește la 190 de grade și se pregătesc două tăvi potrivite – unse cu puțin ulei sau tapetate cu hârtie de copt.
- Aluatul se împarte în două. Fiecare parte se întinde în formă de cerc. Apoi, cu ajutorul unei farfurii întinse rotunde, se trasează un contur rotund și se taie marginile alutatului.
- Cu albușul de ou bătut doar foarte puțin cu apă se unge foaia de aluat se presară din belșug cu umplutura de nucă. Foaia se taie în patru, în formă de cruce, iar mai apoi fiecare triunghi se taie în alte patru părți egale. Cornulețele se rulează începând de la latura mai mare a triunghiului format și se așează în tavă. Se procedeazî la fel și cu cea de a doua parte de aluat.
- În final, cu albușul rămas se mai ung puțin cornulețele și se presară cu zahăr.
- Se coc pentru 15-20 de minute.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: