Acest sos catalan clasic, realizat cu ardei, migdale, rosii si usturoi prajit, provine din Spania si este plin de savoare. Cu o aroma pamanteasca, de fum, si usor dulce, cu doar o tenta de iuteala, sosul Romesco este condimentul perfect.
vezi mai multSfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
vezi mai multPateul vegetal este o varianta mai sanatoasa si mai „usoara” a pateului clasic obtinut din ficat de porc, pui, rata sau gasca. Aproape ca nu exista magazin care sa nu aiba un raft sau raion dedicat produselor produselor vegetale: pateuri, branza tofu, preparate si bauturi din soia, etc.
vezi mai multSalata indiana de varza este una dintre cele mai bune si mai sanatoase salate care insoteste aproape orice masa indiana. Pregatirea sa dureaza cateva minute si prin urmare poate preparata si servita in stare proaspata in fiecare zi.
vezi mai multToata lumea stie ca waffele/vafele sunt ideale pentru micul dejun, nu? Luati in considerare diferite modalitati de servire a vafelor, atat pentru cina cat si pentru micul dejun. Alegeti variante dulci sau sarate, ori cu diferite arome.
vezi mai multCu totii stim motivele sau cel putin unele dintre ele, pentru care ar trebui sa includem morcovii pe lista legumelor cu multiple beneficii pentru sanatate, insa noi ne-am gandit sa va impartasim si cateva curiozitati sau lucruri amuzante despre aceste radacinoase.
vezi mai multNe-am gandit ca ar fi bine sa va facem cunoscute si cateva dintre recordurile Mondiale Guinness din domeniul culinar.
vezi mai multTaiteii de casa sunt alegerea ideala, atunci cand vreti sa-i impresionati pe cei dragi cu retete delicioase si usor de preparat.
vezi mai multBusuiocul este o planta foarte parfumata ale carei frunze sunt folosite drept condiment pentru diferite feluri de mancare. Fie ca vreti sa faceti paste cu busuioc sau pesto, pui cu busuioc, gustul sau usor piperat si acrisor in acelasi timp completeaza o gama larga de feluri de mancare.
vezi mai multDaca va aflati in Franta, indiferent de regiune, indiferent unde doriti sa mancati, cel mai recomandat desert este Mousse au Chocolat. Il puteti gasi la cafeneaua din colt, dar si restaurante scumpe.
vezi mai multDin momentul in care ne trezim si pana cand ne ducem la culcare suntem nevoiti sa urmam anumite practici adecvate de eticheta sociala. Acestea se refera la modul in care ne imbracam, conduita din timpul mesei si respectul fata de prieteni sau apropiati, conduita in societate, etc.
vezi mai multSaganaki este un aperitiv grecesc care se face prin prajirea branzei. Ca si alte meze (aperitive grecesti), saganaki este conceput pentru a fi consumat in cantitati mici, sau ca parte dintr-un preparat culinar.
vezi mai multSarea de mare este produsa prin evaporarea apei din ocean sau din lacurile cu apa sarata. In functie de sursa de apa, aceasta lasa in urma anumite minerale si elemente. Mineralele adauga aroma si culoare sarii de mare.
vezi mai multAstazi stam de vorba cu Mihaela Mihalache, unul dintre bloggerii nostri de top. Si pentru ca ne-a permis sa intram in lumea „Elucubratiilor culinare”, iata ce va dezvaluim spre Mihaela:
vezi mai multMercimek Köftesi este versiunea vegetariana a chiftelutelor kofte turcesti. In loc de carne acestea sunt realizate din linte rosie (Mercimek) si bulgur, iar culoarea rosu aprins vine de la pasta de ardei iute, Salca.
vezi mai multArdeiul, originar din America de Sud si Centrala, necunoscut in Europa pana in 1492, a fost adus de catre Cristofor Columb, care se afla in cautarea piperului in “Lumea Noua”. El a descoperit ardeii iuti si a observat ca sunt “chiar mai iuti decat piperul”.
vezi mai multMici dinamuri, nutritive, semintele Chia sunt cea mai bogata sursa de omega 3. Incarcate cu antioxidanti, proteine si minerale, plus fibre solubile si insolubile pentru a ajuta la digestie, semintele de chia furnizeaza energie pe tot parcursul zilei si previn inflamatiile in corp.
vezi mai multApreciate in bucatariile din Europa de Sud si foarte populare in tari precum Turcia sau Grecia, unde intra in compozitia unor preparate traditionale, bamele au inceput sa fie tot mai apreciate de consumatorii din intreaga lume atat pentru aroma deosebita cat si pentru benefiicile de sanatate.
vezi mai multRosiile cherry sunt versiuni miniaturale si mai dulci ale tomatelor traditionale, dar sunt la fel de hranitoare sau chiar mai bune. Ca si orice alt tip de tomata, rosiile cherry au un continut redus de sodiu, grasimi si colesterol, dar sunt bogate in vitamine si minerale.
vezi mai multGranola este o gustare creata din cereale integrale, ovaz, nuci, miere si un set de ingrediente suplimentare. Toate aceste ingrediente sunt de obicei prajite sau coapte pana se rumenesc.
vezi mai multUn iaurt parfait poate fi dintre alegerile delicioase pentru micul dejun, iar cea mai buna parte este ca este usor de pregatit. Copiii si adultii se vor iubi acest preparat, usor de facut si adaptat in functie de preferinte, cu avantajul suplimentar de a fi de cele mai multe ori o alegere sanatoasa intrucat contine iaurt, fulgi de ovaz, nuci, capsuni si afine.
vezi mai multHalvaua este un produs de cofetarie din Orientul Mijlociu, produs pe scara larga si in Balcani. In Orientul Mijlociu, halvaua reprezinta o „tratatie” dulce servita la banchete si ocazii ceremoniale.
vezi mai multConceputa sa ajunga si in cele mai dificile locuri, spatula din silicon face gatitul mai simplu. Nu zgarie tigaile, oalele sau alte suprafete.
vezi mai multExista multe motive pentru a iubi o frittata buna, ea putand fi cu usurinta o mancare pentru masa de pranz sau o cina rapida. In afara de faptul ca se prepara rapid, frittata poate fi facuta cu ingredinte pe care le aveti la indemana.
vezi mai mult