Cunoscute stiintific sub numele de Sargassum fusiforme, Hijiki sau Hiziki sunt un tip de alge marine cu o culoare maro sau verde mat, cand sunt cultivate sau recoltate in mediul natural.
vezi mai multOtetul balsamic traditional este „stramosul” otetului balsamic. El este produs numai in 2 regiuni din Italia, Modena si Reggio Emilia, folosind metode traditionale, iar productia este supravegheata de la inceput si pana la sfarsit de catre o agentie speciala de certificare.
vezi mai multPastarnacul este originar din Europa si Asia de Vest si face parte din familia Umbelliferaceae avand denumirea stiintifica de Pastinaca sativa. Se cultiva pentru consumul de radacini, care se folosesc la prepararea mancarurilor drept condiment.
vezi mai multCu toate ca isi are originea in India, Ghee este cunoscut in zeci de tari, in principal in Asia, in unele parti din Africa si in tot subcontinentul indian.
vezi mai multPrincipiul de baza al agriculturii ecologice este de a produce cantitati optime de produse alimentare de calitate nutritiva ridicata, fara utilizarea ingrasamintelor artificiale sau substantelor chimice sintetice.
vezi mai multCarnea afumata de porc sau de vita este tentanta; aroma bogata, mirosul de fum sunt ispite la care cu greu poti rezista. Se pare ca, daca mancam ocazional carne afumata, sanatatea noastra nu va fi afectata ca atunci cand am consuma acest tip de carne ca parte integranta a unui stil de viata. S-a constat ca nu carnea in sine este periculoasa, ci procesul de afumare.
vezi mai multCu totii stim ca snitelul este un preparat culinar facut dintr-o bucata de carne dezosata, fragezita, acoperita cu faina si data prin ou batut si pesmet, iar apoi prajita.
vezi mai multBurrata este un tip de branza facuta din mozzarella si smantana. Partea exterioara este din mozzarella, iar in interior se gaseste un amestec de mozzarella si smantana grasa, untoasa, avand o textura moale, pastoasa.
vezi mai multLaptele de capra are mai multe oligozaharide decat laptele de vaca, fiind considerat ce mai apropiat de laptele uman. Oligozaharidele actioneaza ca probiotice in intestin si ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv prin incurajarea dezvoltarii de bacterii intestinale benefice si prevenirea dezvoltarea bacteriilor daunatoare.
vezi mai multNoni este o sursa bogata de fibre si carbohidrati. Fructele sunt alimente sanatoase si au un continut ridicat de proteine. Pulpa fructului Noni nu are grasimi si este utilizata pentru prepararea sucului in care se regasesc cantitati majore de vitamina C, A, niacina si fier.
vezi mai multCeaiul Oolong se obtine din frunze de Camellia Sinensis si este unul dintre cele mai greu de procesat, deoarece oxideaza partial in timpul procedeului mai mult decat ceaiul verde si mult mai putin decat cel negru.
vezi mai multDe multe ori, cele mai bune alimente pentru functionarea organismului sunt cele mai simple, iar acesta este si cazul nucilor – un pachet aproape perfect creat de Mama Natura, inzestrat cu proteine, grasimi sanatoase, fibre, antioxidanti si multe alte vitamine si minerale.
vezi mai multDesi societatea evolueaza, se pare ca obiceiurile raman la fel. In fiecare an, si in special vara, creste numarul celor care fac toxiinfectii alimentare sau intoxicatii.
vezi mai multO emblema a bucatariilor Orientului Mijlociu si Bazinului Mediteranean, cuscusul este un tip de paste minuscule, realizate din faina de grau durum, fiert la aburi si apoi uscat.
vezi mai multAronia melanocarpa sau scorusul este un arbust peren, cu frunze cazatoare, originar din America de Nord, unde creste la inaltimi de 1000-1200 de metri, pe soluri umede si acide. Este un arbust pe care frigul nu il doboara, rezista pana la temperaturi de -30 de grade Celsius.
vezi mai multDovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul.
vezi mai multTraditia romaneasca spune ca muraturile se pun la inceptul toamnei (sfarsitul lui septembrie si inceputul lui octombrie), conservele pentru iarna se fac din august-septembrie, dar fiecare casa cu obiceiurile ei.
vezi mai multAlunele de padure romanesti, aceste fructe de toamna sunt considerate a fi o adevarata sursa de energie datorita proprietatilor benefice pentru organismul uman
vezi mai multAcest deliciu al toamnei este considerat de specialisti mai mult decat un fruct, un medicament si de aceea, gutuia nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, deoarece doar astfel veti putea observa beneficiile aduse organismului dumneavoastra.
vezi mai multOctombrie este luna din an cand sunt disponibile cele mai multe soiuri de pere, asa ca este un moment bun pentru a le consuma in aceasta perioada.
vezi mai multCu o valoare nutritiva mare, strugurii sunt cunoscuti pentru beneficiile lor. Strugurii pot fi folositi pentru a vindeca diverse probleme de sanatate, cum ar fi astmul, bolile de inima, constipatia, indigestia, migrenele, bolile de rinichi, boala Alzheimer si oboseala.
vezi mai multOriginar din Asia Centrala, usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate, cu o istorie de peste 5000 de ani. Egiptenii antici au fost primii care au cultivat aceasta planta, care a jucat si un rol important in cultura lor.
vezi mai multRodia este un fruct plin cu sute de seminte de culoare rosie, avand forma unor graunte, pline cu un lichid dulce-acrisor, comestibil. Beneficiile consumului de suc de rodie sunt multe.
vezi mai multIn natura se gasesc multe plante care asigura organismului uman excelente substante nutritive si printre acestea, un loc fruntas il ocupa catina.
vezi mai mult