Cu totii avem un stil de viata propriu, iubim mancarea de anumite feluri, picanta, fierbinte, cu anumite texturi. Va prezentam mai jos cateva sfaturi culinare de la bucatari din intreaga lume.
Chef Craig Elliott, Africa de Sud - Folositi Super Alimente. Broccoli este unul dintre alimentele cele mai complete din lume, plin cu o serie de vitamine si minerale. Incercati sa includeti o bucata mica in fiecare zi in meniul dvs.
Chef Dirk Rogge, Germania - Gatiti la Abur, in loc sa fierbeti. Gatiti legumele la abur decat sa le gatiti in apa, deoarece vor pastra mai multe vitamine, nutrienti si aroma.
Chef Gili Haim, Israel - Folositi o alternativa. Atunci cand faceti piure de cartofi, folositi o lingura de maioneza in loc de unt si lapte. Astfel aveti un continut mai redus de calorii si colesterol, in plus ii dati o tenta "cuser".
Chef Przemyslaw Kaczmarek, Polonia - 50% legume. Cand serviti masa de seara sau masa de pranz asigurati-va ca 50% din farfurie reprezinta legumele. In acest fel cresteti consumul de vitamine si fibre.
Chef U ur Volkan Uysal, Turcia - Transformati preparatul in vegetarian. Bucataria turceasca traditionala foloseste multa carne tocata si in cea mai mare parte miel. Pentru o alternativa sanatoasa incercati sa inlocuiti carnea cu legume.
Chef Luc Van den Bergh, Belgia - Incepeti cu supa. Cand luati masa in oras, optati pentru supa ca starter. Acest lucru va ajuta sa consumati una dintre cele 5 portii de legume indicate a se consuma pe zi.
Chef Steve Jilleba, Statele Unite ale Americii - Optati pentru natural. Pentru o alternativa sanatoasa atunci cand faceti risotto, folositi in loc de orez, Chenopodium quinoa "Faro" - o cereala naturala plina cu fibre. Serviti cu ciuperci prajite si parmezan proaspat ras.
Chef Carlos Madeira, Portugalia - Inlocuiti zaharul. Inlocuiti jumatate din cantitatea de zahar din deserturile traditionale portugheze cu miere sau fructoza. Adaugati fructe proaspete ori de cate ori este posibil pentru da culoare si aroma.
Chef Yen Koh, Asia de Sud - Est - Folositi fructe pentru indulcire. Inlocuiti zaharul brut din deserturile Thai cu fructe naturale, uscate, cum ar fi smochine, mango sau banane pentru a obtine o dulceata naturala delicioasa.
Chef Flavia Barretto, Brazilia - Picant este sanatos. In regiunile tropicale, calde, incearcati sa manancati alimente picante. Acest lucru va face sa transpirati si ajuta la controlul temperaturii corpului.
Chef Ray Lorimer, Marea Britanie - Folositi coaja. Atunci cand faceti o supa dovleac, nu aruncati coaja. Cand supa este gata, mixati toate ingredientele. Coaja de dovleac este bogata in zinc, util pielii si unghiilor, si in beta caroten, care protejeaza de boli de inima si cancer.
Comentarii (16):
Mai intai, se spune RECOMANDARI, nu "recomandatii" ! Apoi, pentru toti carcotasii: Lasati-o mai moale, nu mai terorizati lumea cu tot felul de "aprecieri de valoare" cu tenta rautacioasa - nu e frumos! Si, nu in ultimul rand, poate ca unii dintre noi, ar dori cu-adevarat sa afle cate ceva nou. Sfaturile unor bucatari de renume sunt utile unora.
Foarte necesare recomandaţii,mulţumesc!
Si sfaturi de un chef francez? Ca doar si ei sunt renumiti!!
Foarte multe sfaturi utile si de urmat
,multumesc ca existati
Sfaturi bune
7
EXCELENTE INFORMAȚII.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.
Eu la piure folosesc uleiul de cocos si scortisoara.Iese f.aromat,deosebit.Multumesc pt.restul.Unele le stiam!
Cine mananca la noi deserturi portugheze sau thai ,poate ocazional
Bune,bune