Quinoa cu verdeaţă şi legume proaspete de vară

O cină uşoară de vară: quinoa, legume uşor gătite şi ierburi aromatice din belşug. Ce poate fi mai bun? E o mâncare caldă şi gătită aş putea spune, dar în acelaşi timp uşoară şi proaspătă, aromată. Ideea este simplă: orice legume de vară se gătesc uşor în orice fel vă place, la ele se aduagă quinoa (sau cuscus, hrişca, amarnt...) şi orice verdeaţă şi plante aromatice. Se face repede şi este extrem de gustos.
Ingrediente
Preparare
- Quinoa se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă la foc mic-mediu, cu capac. Nu se amestecă. În 12 minute trebuie să devină transparentă şi să absoarbă toată apa. La sfîrşit puteţi s-o amestecaţi foarte uşor cu furculiţa, mai mult s-o ,,aerisiţi''. Lasţi-o fără capac să se răceasca un pic.
- Între timp se gătesc legumele alese tăiate felii medii (cele care se taie). Eu le-am călit câteva minute în puţin ulei de susan. Puteţi să le coaceţi uşor în cuptor sau la grătărel din ala care se pune pe aragaz. Dacă le căliţi în tigaie, amestecaţi-le foarte uşor astfel încât să-şi păstreze aspectul, să rămână întregi. Puteti să le puneti in orice ordine doriti, depinde cum vă place fiecare legumă mai mult, mai crudă şi crocantă sau gătită bine.
- Apoi se adaugă quinoa, puţină sare de mare, oţet natural şi plantele aromatice tăiate mărunt şi puţin ulei presat la rece dacă aţi gătit legumele fără ulei. Se serveţte imediat. Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Cele mai bune retete din lume scurratesla Instagram. ahahha

chataros
Super buna quinoa!
EvaInes
Neasteptat de gustoasa!

brandusapopescu
Excelent!
anonymous
F.buna sanatoasa
anonymous
Doar ca acum suntem in octombrie si nu corespunde titlul ,este toamna frunzele au inceput sa capete culori diferite si incetul cu incetul cad jos una cite una ,trebuie inventat o reteta de toamna / iarna cu quinoa success .........................
anonymous
Super buna ,la fel o prepar si cu hrisca acasta super salata .
anonymous
Acum prepar...
anonymous
Like it
anonymous
F.b
Punctează această reţetă