Petitchef

Quinoa cu verdeaţă şi legume proaspete de vară

O cină uşoară de vară: quinoa, legume uşor gătite şi ierburi aromatice din belşug. Ce poate fi mai bun? E o mâncare caldă şi gătită aş putea spune, dar în acelaşi timp uşoară şi proaspătă, aromată. Ideea este simplă: orice legume de vară se gătesc uşor în orice fel vă place, la ele se aduagă quinoa (sau cuscus, hrişca, amarnt...) şi orice verdeaţă şi plante aromatice. Se face repede şi este extrem de gustos.

Felul principal
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Quinoa se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă la foc mic-mediu, cu capac. Nu se amestecă. În 12 minute trebuie să devină transparentă şi să absoarbă toată apa. La sfîrşit puteţi s-o amestecaţi foarte uşor cu furculiţa, mai mult s-o ,,aerisiţi''. Lasţi-o fără capac să se răceasca un pic.
  • Între timp se gătesc legumele alese tăiate felii medii (cele care se taie). Eu le-am călit câteva minute în puţin ulei de susan. Puteţi să le coaceţi uşor în cuptor sau la grătărel din ala care se pune pe aragaz. Dacă le căliţi în tigaie, amestecaţi-le foarte uşor astfel încât să-şi păstreze aspectul, să rămână întregi. Puteti să le puneti in orice ordine doriti, depinde cum vă place fiecare legumă mai mult, mai crudă şi crocantă sau gătită bine.
  • Apoi se adaugă quinoa, puţină sare de mare, oţet natural şi plantele aromatice tăiate mărunt şi puţin ulei presat la rece dacă aţi gătit legumele fără ulei. Se serveţte imediat. Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (26):

04/03/2016

Cele mai bune retete din lume scurratesla Instagram. ahahha

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
chataros
chataros, 29/04/2014

Super buna quinoa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
EvaInes, 10/01/2014

Neasteptat de gustoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
brandusapopescu
brandusapopescu, 08/10/2014

Excelent!

(0) (0) Abuz
06/10/2014

F.buna sanatoasa

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Doar ca acum suntem in octombrie si nu corespunde titlul ,este toamna frunzele au inceput sa capete culori diferite si incetul cu incetul cad jos una cite una ,trebuie inventat o reteta de toamna / iarna cu quinoa success .........................

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Super buna ,la fel o prepar si cu hrisca acasta super salata .

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Acum prepar...

(0) (0) Abuz
01/01/2014

Like it

(0) (0) Abuz
24/08/2013

F.b

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Verdeata pentru iarna! Verdeata pentru iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează