Pietele sunt pline de culoare, de la verde intens la galben auriu. Acum este momentul sa facem provizii pentru iarna, sa congelam verdeturile si ierburile aromatice preferate. Puteti pune la congelator: marar, patrunjel, leu/stean, busuioc, menta, loboda (cand e sezon).
Simplu de zis, simplu de facut! Mergeti la piata si faceti cumparaturi. Aprovizionati-va cu cantitatea de verdeturi de care considerati ca aveti nevoie.
Daca cumparati legaturi, desfaceti-le si alegeti cu grija verdeata. Pastrati doar firele crude. Puneti-le intr-un vas cu apa rece pentru 20-25 minute, si apoi spalati-le in 2-3 ape. Scuturati-le bine de apa si puneti-le la scurs pe un prosop uscat sau pe unele de hartie. Tamponati bine apoi cu servetele de hartie astfel incat sa se absoaba cat mai multa apa. Cu cat verdeata este mai uscata cu atat se pastreaza mai bine la congelator.
Luati un tocator si puneti-va pe tocat marunt, marunt... marunt.
Cand ati terminat de tocat puneti verdeata in recipiente sau in pungute de plastic la congelator. Etichetati, sa stiti dupa ce cautati mai tarziu :).
Puteti alege sa puneti verdeata in pungute mici, pentru unica utilizare sau intr-o punga mare din care sa scoateti cat considerati necesar. Puneti verdeata si presati bine, sa scoateti aerul in exces.
Personal folosesc caserole de plastic, transparente, pe care scriu cu market permanent ce contine si le pastrez in ultimul raft al congelatorului. Cand am nevoie, deschid caserola, ma folosesc de o furculita sa portionez verdeata si sa folosesc atat cat am nevoie.
Puteti incerca si metoda de congelare in ulei sau in apa, in tavita de cuburi de gheata, dar noi spunem ca metoda aceasta este cea mai simpla. Voi decideti!
Spor la treaba!
Comentarii:
Eu pun de ani de zile așa in cutii de inghețată in lada frigorifică este excelent este pe piață mereu verdeață dar nu merg cind fac mincare după verdeață piata e la 2km de mine ce mas face cind plouă cind e frig si am și 69 ani telină morcov intregi in ladă la frigider cartofi cumpăr cite 5 kg nu mai mulți că incolțesc in boxă la frigider se păstrează ok !
Excelente!!!
Super.
Eu sunt f multumita de aceste sfaturi ..si nu ma deranjeaza cate o litera batuta gresit se intampla .. si mie mi se intampla des ..din graba iese alta litera dar nu i bai ca inteleg ce vrea sa spuna , inteleg ideea .Daaaa unii se dau grandomani ..nu ti place ceva treci mai departe..!.si cum spuneam sfaturile acestea sunt bine venite ca noi cei ..peste 60 de ani ..le mai uitam ..asa ca nu fiti suparati ..din cauza unora...!care o fac pe desteptii..! Eu leustean am pus si la uscat dar si la congelator intr o punguta ...iarna are un miros si un gust ..nemaipomenit..!
Avand in vedere ca litera r este langa litera t pe tastatura e clar ca e o greseala de tastat si nu de limba romana.Normal ca ar fi de dorit sa citim ce postam inainte sa-i dam send dar aceste mici greseli sunt scuzabile . Se pot face observatii fara sa jignim pentru ca limbajul folosit ne tradeaza lipsa celor sapte ani de acasa si ca sa-l citez pe cel care a postat pe 12 .07.2016 "cultura din mintile voastre "
E cineva, (sau poate sunt mai multi !), care viziteaza diverse site-uri numai
pentru a vana greseli de redactare sau chiar de exprimare... (marker - market).
Rusine, locul vostru este la emisiunea " Sa vorbim corect romaneste", si nu
aveti ce cauta pe site-urile cu retete culinare. Sunt sigur ca daca va ia cineva
la scuturat mai bine, nu ramane prea multa cultura nici in mintile voastre
sucite !
"market permanent"? E o piata deschisa 24 de ore din 24, nu ustensila de scris.
Leușteanu este de preferat să fie uscat.
Multumim pentru sfat.
Si eu congelez verdeata pentru iarna,chiar si morcovi si albitura taiata cubulete este grozava iarna.