Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Descoperă o rețetă de vară super răcoritoare: dovlecel marinat crud! Absolut perfect ca aperitiv, garnitură sau chiar pentru a-ți orna pâinea prăjită sau sandvișurile, de exemplu. Pentru a pregăti acest fel de mâncare proaspăt și delicios, folosim curățitorul de legume (sau o mandolină reglabilă, dacă aveți). Odată feliate, le punem într-un vas frumos și le condimentăm cu o marinadă specială :-) Rezultatul? Un fel de mâncare vegetarian, super proaspăt, parfumat și ușor acidulat. Acest carpaccio de legume va deveni, fără îndoială, una dintre poftele tale de vară!
Spălați dovleceii și tăiați-i foarte subțire folosind o mandolină sau un curățător de legume.
Marinada: Amestecați uleiul, sucul de lămâie și oțetul de vin alb, într-un castron.
Tăiați frunzele de mentă și usturoiul (în bucăți foarte mici) cu un cuțit. Adaugați-le apoi în marinadă, asezonați cu sare și piper și amestecați bine.
Luați un vas mare și turnați puțină marinată pe fundul vasului. Așezați apoi felii de dovlecel, creând un prim strat.
Repetați operațiunea (strat de dovlecel + marinată) până când nu mai sunt ingrediente.
Acoperiți vasul cu folie de plastic (puteți folosi direct și un recipient de sticlă etanș) și lăsați dovlecelul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Când s-au marinat, puneți dovleceii într-un vas sau farfurie mare. Asezonați cu sare și piper (dacă este necesar) și serviți dovleceii, decorându-i cu boabe de piper roz și frunze de mentă. Iată, carpaccio-ul tău de dovlecel este gata!
Comentarii:
Cred ca este vorba despre zucchini, ei se pot manca si sub forma de salata; dovlecei se pot manca numai daca sunt pregatiti termic/