Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!

Aperitiv
2 porții
Foarte ușor
3 h 10 m

Descoperă o rețetă de vară super răcoritoare: dovlecel marinat crud! Absolut perfect ca aperitiv, garnitură sau chiar pentru a-ți orna pâinea prăjită sau sandvișurile, de exemplu. Pentru a pregăti acest fel de mâncare proaspăt și delicios, folosim curățitorul de legume (sau o mandolină reglabilă, dacă aveți). Odată feliate, le punem într-un vas frumos și le condimentăm cu o marinadă specială :-) Rezultatul? Un fel de mâncare vegetarian, super proaspăt, parfumat și ușor acidulat. Acest carpaccio de legume va deveni, fără îndoială, una dintre poftele tale de vară!


Ingrediente

2

Decor:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare3 ore

Observații

Cât timp pot păstra carpaccio de dovlecei?

Maxim 3 zile la frigider, într-un recipient ermetic.

Ce dovlecel să folosești?

Vă recomandăm dovleceii mici sau mijlocii, de preferință din agricultura ecologică.

Pot găti dovlecel?

Desigur! Puteți pregăti această rețetă prin prăjirea pe grill a dovleceilor înainte sau după marinarea lor.

Ce pot folosi în loc de mentă proaspătă?

Puteți folosi busuioc proaspăt, de exemplu sau ierburi uscate, precum oregano!

Ce pot folosi în loc de oțet de vin?

Îl puteți înlocui cu oțet de mere.

Cât timp ar trebui să marinez dovlecelul?

Cel puțin 3 ore la frigider pentru ca marinada să înmoaie dovlecelul.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Matilda, 25/07/2023

Cred ca este vorba despre zucchini, ei se pot manca si sub forma de salata; dovlecei se pot manca numai daca sunt pregatiti termic/

(0) (0) abuz



+