Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!

Aperitiv
Foarte ușor
3 h 10 m

Descoperă o rețetă de vară super răcoritoare: dovlecel marinat crud! Absolut perfect ca aperitiv, garnitură sau chiar pentru a-ți orna pâinea prăjită sau sandvișurile, de exemplu. Pentru a pregăti acest fel de mâncare proaspăt și delicios, folosim curățitorul de legume (sau o mandolină reglabilă, dacă aveți). Odată feliate, le punem într-un vas frumos și le condimentăm cu o marinadă specială :-) Rezultatul? Un fel de mâncare vegetarian, super proaspăt, parfumat și ușor acidulat. Acest carpaccio de legume va deveni, fără îndoială, una dintre poftele tale de vară!

Ingrediente

2

Decor:

Materiale

  • Placă de tăiat
  • Castron
  • mandolină (sau curățitor de legume)
  • Cuțit

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare3 ore
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 1Spălați dovleceii și tăiați-i foarte subțire folosind o mandolină sau un curățător de legume.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 2Marinada:
    Amestecați uleiul, sucul de lămâie și oțetul de vin alb, într-un castron.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 3Tăiați frunzele de mentă și usturoiul (în bucăți foarte mici) cu un cuțit. Adaugați-le apoi în marinadă, asezonați cu sare și piper și amestecați bine.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 4Luați un vas mare și turnați puțină marinată pe fundul vasului. Așezați apoi felii de dovlecel, creând un prim strat.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 5Repetați operațiunea (strat de dovlecel + marinată) până când nu mai sunt ingrediente.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 6Acoperiți vasul cu folie de plastic (puteți folosi direct și un recipient de sticlă etanș) și lăsați dovlecelul să se odihnească la frigider pentru cel puțin 3 ore.
  • Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară! - Preparare etapa 7Când s-au marinat, puneți dovleceii într-un vas sau farfurie mare. Asezonați cu sare și piper (dacă este necesar) și serviți dovleceii, decorându-i cu boabe de piper roz și frunze de mentă. Iată, carpaccio-ul tău de dovlecel este gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât timp pot păstra carpaccio de dovlecei?

Maxim 3 zile la frigider, într-un recipient ermetic.

Ce dovlecel să folosești?

Vă recomandăm dovleceii mici sau mijlocii, de preferință din agricultura ecologică.

Pot găti dovlecel?

Desigur! Puteți pregăti această rețetă prin prăjirea pe grill a dovleceilor înainte sau după marinarea lor.

Ce pot folosi în loc de mentă proaspătă?

Puteți folosi busuioc proaspăt, de exemplu sau ierburi uscate, precum oregano!

Ce pot folosi în loc de oțet de vin?

Îl puteți înlocui cu oțet de mere.

Cât timp ar trebui să marinez dovlecelul?

Cel puțin 3 ore la frigider pentru ca marinada să înmoaie dovlecelul.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Matilda

Cred ca este vorba despre zucchini, ei se pot manca si sub forma de salata; dovlecei se pot manca numai daca sunt pregatiti termic/

abuz