De cate ori vi s-a intamplat sa comandati o pizza acasa si sa va ramana din ea macar o felie sa va puteti delecta de ea si a doua zi? Curios? Eu cred ca de fiecare data! Am incercat „n” feluri de reincalzire, pastrare, impachetare in folie de aluminiu, in servetele si apoi in folie alimentara, in punga cu sigliu, in punga de hartie... si va spun sincer cand o reincalzeam nici macar nu puteam sa mestec prima muscatura. Credeam ca gresesc la modul in care o pastrez, dar de fapt nu stiam cum sa o incalzesc corect.
Daca v-ati gandit la cuptorul cu microunde (ca si mine de altfel), va asigur ca rezultatul e partial comestibil; crusta de cascaval te indeamna sa o mananci, blatul insa, nu. Devine cauciucat si chiar daca il veti manca, va asigur ca stomacul dvs. va lucra multe ore la digestia lui.
Cand aveti nevoie sa incalziti doar o felie sau doua de pizza cel mai simplu mod este sa utilizati aragazul in loc de cuptor, care este indicat a se folosi pentru a incalzi o cantitate mai mare.
De ce pe aragaz? Plita sau flacara aragazului incalzeste tigaia rapid si nu degaja caldura la fel de multa ca si cuptorul. Secretul acestei metode este sa va asigurati ca pizza este acoperita in timp ce se incalzeste. Aburul ce se va forma in tigaie va ajuta la retopirea cascavalui. Nu va faceti griji, pizza nu se va uda! De fapt, crusta devine frumoasa si crocanta, uneori chiar mai crocanta decat a fost la inceput.
Cum reincalzim o felie de pizza pe aragaz?
Pentru a reincalzi o felie de pizza pe aragaz, aveti nevoie de o tigaie (de preferat teflonata), suficient de mare pentru ca felia dumneavoastra sa incapa. Apoi, puneti felia de pizza in tigaie, acoperiti un capac (sau cu o bucata de folie in cazul in care nu aveti un capac) si dati drumul la flacara la foc mediu. Nu este nevoie sa preincalziti tigaia. Setati un cronometru de timp de sase minute sau stati cu ochii pe ceas. Dupa 6 minute verificati felia de pizza - in partea de jos ar trebui sa fie crocanta, iar branza de deasupra ar trebuie sa fie perfect topita. Daca nu e gata, mai gatiti timp de cateva minute.
Daca aveti un aragaz electric este posibil sa dureze mai mult, aproximativ opt – noua minute pentru a incalzi o felie de pizza.
Rezultatul: Mamma Mia, Delizioso!
Asta e tot! Bucurati-va de felia dumneavoastra crocanta de pizza care are un gust la fel de bun la fel ca prima prima data.
Comentarii (14):
Perfect!
Este suficient ca tigaia sa fie antiadernta dar NU teflonata, mizeria aia emana PFOA, substanta intens cancerigena. In rest, ideea este buna.
Mai multe despre teflon, aici : https://evz.ro/tigaile-de-teflon-incinse-aduc-cancer-804137.html
Multumiri
F. B. SFATUL !
Foarte interesant articol avand in vedere ca nu mai folosesc cuptorul cu microunde. La cuptorul cu microunde lasa felide pizza la incazit 2-3 min. si gata
E corect
Un sfat f.bun si practic.
26 Aprilie 2015 - Multumesc ! Interesanta idee !! Felicitari pentru articol !
!
Buna idee
Interesant procedeu