Pizza ca la pizzerie

Felul principal
Ușor
1 oră

Am facut si eu pizza, si in sfarsit mi-a iesit un blat bun, asemanator cu cel din pizzerii (super crocant si subtire)! Credeam ca nu o sa mai gasesc vreo reteta care sa-mi placa! A iesit super de buna, nu buna, i-am pus ceva mai multe ingredente decat imi planificasem, dar combinatia a fost foarte reusita!

Ingrediente

2

Aluat:

Topping:

Sosul de rosii:

Preparare

Preparare40 min
Gătire20 min
  • Pizza ca la pizzerie - Preparare etapa 1Preparare aluat:

    Intr-un castron punem faina impreuna cu apa (calduta), sarea si si dupa caz drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca folositi drojdie proaspata, o puneti intr-un pahar cu lingurita de zahar (sau miere) si o dizolvati cu putina apa (din cei 250 ml folositi 50 ml) si apoi o adaugati in faina.

    Omogenizati bine cu mainile si adaugati apoi uleiul treptat. Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol , apoi il acoperim cu un prosop curat si o lasam la dospit intr-un loc ferit de curent aprox. 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  • Pizza ca la pizzerie - Preparare etapa 2Intre timp pregatim sosul de rosii:

    Intr-o craticioara punem uleiul, si cei 2 catei de usturoi pisati si lasam 1 minut sa ia putin gust. Sa nu-l rumeniti ca va avea gust amar…

    Turnam apoi rosiile pasate in blender, asezonam cu sare, adaugam si o lingurita de zahar si fierbem pana cand sosul a scazut putin. La final adaugam oregano si fulgi de ardei iute (numai in cazul in care vreti ca sosul sa fie picant).

    Cand aluatul s-a dublat, incingem cuptorul la 200 de grade, pregatim 2 tavi de pizza cu putin malai (malaiul se pune pe fund ca sa nu se lipeasca), apoi impartim aluatul in doua si il intindem cu mainile pe toata suprafata fiecarei tavi.

    Punem 4-5 linguri de sos pe care il intindem bine, apoi asezam feliile de sunca, ciupercile taiate mai grosut, ardei si mozzarella.

    Le coacem in cuptor aprox. 20-25 de minute pana cand marginile aluatului se rumenesc usor!
    A fost delicioasa! Chiar nu am mancat o pizza asa de buna facuta in casa!

Punctează această reţetă

gabrielacuisineGabrielacuisine

Întrebări

Arata foarte bine pizza ta! As vrea sa stiu cum e textura blatului in final; mai crocant, mai pufos.. etc? Multumesc

Blatul este crocant!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Pizza este EXCELENTA. Bravo. norocoaso

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buuun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mia iesit si mie a fost buuuuuuuuuuuuuuuna rauuuuu !!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

F gustoasa

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super totul, dar care kilu meu e temperatura la cuptor??? ca nici unde nu ziceti temperatura, manca-v-ar mama de mancaciosi!!!

abuz

anonymous

Buna

abuz

alina_a2014

Mmmmm dar ca sa iasa pizza și mai subțire dar și moale în loc de apă adaugi lapte și iese bella pizza!!=) am facut am ramas șocată nu m-am așteptat că o sa iasă așa de subțire și moale!!!!

abuz

anonymous

'

abuz

anonymous

Foarte bine arata...mmm

abuz
  • pagina 1 / 4