Pizza cu blat din faina integrala
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Intr-un bol pregatim maiaua: punem apa cu zaharul si cu drojdia, presaram putina faina deasupra si lasam deoparte pt 10-15 min sa se activeze drojdia.
- Intr-un castron punem 250 gr faina si sarea. Adaugam maiaua si uleiul de masline. Daca aveti masina de paine setati masina pe programul "aluat".
- Daca nu, lucrati cu mana 5-10 min aluatul pana se incorporeaza bine, acoperiti cu un prosop curat si lasati intr-un loc cald pt 1h 30 minute.
- Cand aluatul a dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina, sa nu va speriati daca v-a parea prea moale.
- Lucram putin aluatul, adaugand putina faina ca sa nu se lipeasca de maini si formam o mingiuta.
- Ungem o tava rotunda de pizza de 35 cm, cu putin ulei, luam aluatul si il intindem in tava, acoperim tava cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute.
- Pregatim sosul de rosii pe care il amestecam cu oregano si putina sare. Taiem mozzarella, sunca, rosia, ardeiul si ceapa. Bineinteles ca voi puteti pune ce doriti pe pizza.
- Punem sosul de rosii peste aluat, apoi mozzarella urmata de sunca si restul ingredientelor, apoi dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 25 minute.
- Scoatem din cuptor, presaram busuiocul si servim.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!