Intr-un bol pregatim maiaua: punem apa cu zaharul si cu drojdia, presaram putina faina deasupra si lasam deoparte pt 10-15 min sa se activeze drojdia.
Intr-un castron punem 250 gr faina si sarea. Adaugam maiaua si uleiul de masline. Daca aveti masina de paine setati masina pe programul "aluat".
Daca nu, lucrati cu mana 5-10 min aluatul pana se incorporeaza bine, acoperiti cu un prosop curat si lasati intr-un loc cald pt 1h 30 minute.
Cand aluatul a dospit il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina, sa nu va speriati daca v-a parea prea moale.
Lucram putin aluatul, adaugand putina faina ca sa nu se lipeasca de maini si formam o mingiuta.
Ungem o tava rotunda de pizza de 35 cm, cu putin ulei, luam aluatul si il intindem in tava, acoperim tava cu un prosop si lasam sa se odihneasca 10 minute.
Pregatim sosul de rosii pe care il amestecam cu oregano si putina sare. Taiem mozzarella, sunca, rosia, ardeiul si ceapa. Bineinteles ca voi puteti pune ce doriti pe pizza.
Punem sosul de rosii peste aluat, apoi mozzarella urmata de sunca si restul ingredientelor, apoi dam la cuptorul preincins la 180 grade pt 25 minute.