De obicei am tendința să găsesc diferite alternative mai dietetice la mâncărurile noastre preferate, să mâncăm fără griji. Am găsit o soluție super ingenioasă pentru blatul de pizza, care este crocantă, gustoasă și sănătoasă.
- Spălați conopida, rupeți buchetele mici și mărunțiți la robotul de bucătărie; - Puneți conopida mărunțită la cuptor pentru 15 minute;
- Apoi scoateți, lăsați să se răcească puțin și scurgeti foarte bine de suc: folosiți un tifon sau un material curat, care absoarbe umezeala; - Bateți ouăle bine cu puțină sare; - Adăugați-le peste conopida scursă împreună cu mozzarella și modelați "aluatul" pe tavă; - Coaceți blatul de conopidă aproximativ 12-15 minute la foc iute;
- Acum adaugati pe blatul precopt pasta de tomate sau ketchup-ul, peste care presarati oregano; - Dati mozzarella pe razatoare si adaugati peste pizza cea mai mare parte, lasand pentru sfarsit o lingura de mozzarella rasa; - Acum puteti adauga restul toppingurilor: salamul, muschiul, ciupercile, prazul, porumbul, iar la sfarsit rosiile cherry feliate; - Acum mai adaugati lingura mozzarella peste toata pizza si dati la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 12- 15 minute;
Comentarii:
Chiar voiam un alt fel de aluat! Super tare!
Foarte interesant ! In mod cert voi incerca reteta, pare foarte bună mai ales pt copii.
Fara blat din faina, interesanta reteta , am sa o incerc-multumim pentru reteta !