Pizza cu foi fillo

Felul principal
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • O mica mentiune:
    Aveti totul pregatit inainte sa incepeti sa lucrati cu fillo, foile se usuca foarte repede.
  • Intr-o tava unsa cu unt, se pune prima foaie de fillo, se unge cu unt, se adauga alta foaie deasupra, se unge cu unt, se presara branza, si la fel se continua cu toate foile de fillo. Fiecare foaie trebuie unsa cu unt, branza a pus din 2 in doua. Deasupra a presarat branza.
  • A aranjat ceapa taiata rondele, rosiile rondele si am sezonat cu sare si piper. A presarat verdeturile si oregano uscat, a mai presarat branza.
  • Si a bagat-o in cuptorul incins la 190 gr Celsius pentru vreo 20 minute, pana cand a inceput sa se rumeneasca pe margini.
  • A servit-o fierbinte cu o salata verde. Pentru cei care nu stiu cum arata Fillo, in Romania sunt foile de placinta Morarita.

Punctează această reţetă

MMihaela_76

Întrebări

Cred ca e vorba despre foi de placinta subtiri, care se gasesc in comert, Bella, Linco,Morarita da?

Nu stiu numele sub care se vand in Romania, dar sunt foi foarte subtiri.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Draga Mihaela_75, daca exista cuvantul in limba romana de ce nu il folosesti? Si inca ceva: numai copiii pana la trei ani vorbesc despre ei la persoana a treia. Oare chiar gatesti retetele acestea sau le traduci de undeva cu computerul?

abuz
Răspuns mihaela_76:

Multumesc pentru comentariu! Nu stiu ce cuvant nu am folosit, daca este vorba de "fillo", nu am stiut cum se numeste in Romania, fiind plecata de acolo de dinainte de a folosi asta acolo. Reteta este gatita de mine, postul original este pe blogul meu http://mihaelapd.blogspot.com/2010/05/pizza-cu-foi-fillo.html?m=1
PetitChef a preluat reteta si a facut ceva modificari in text. Sper sa o gatiti si sa va placa!

Nicolae

Nicolae

Surpriza...surpriza...bucatariea nu este batuta in cuie...

abuz