Pentru inceput va apucati sa faceti aluatul. Drojdia o veti pune la dospit in putin lapte si zahar (in mijlocul fainii). Cand a dospit (adica dupa 4,5 minute) se incorporeaza in faina si se adauga laptele si uleiul.Se va framanta bine si se va lasa la dospit aproximativ 30 minute. Pana dospeste aluatul taiati sunca si ciupercile cubulet, rosiile si ardeiul felii. Bulionul de rosii se amesteca cu putina apa, busuioc, cimbru si pier dupa gust. Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o tava unsa cu margarina, se toarna peste aluat jumatate din bulionul amestecat cu condimente, apoi incep sa se aranjeze cubuletele de sunca, ciupercile, feliile de rosii si ardeiul, se toarna ouale batute, apoi restul de bulion, iar la sfarsit se presara cu cacaval sau parmezan. Se introduce tava la cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 30 de minute. Se serveste atat fierbinte cat si rece...alaturi de o bere care musai trebuie sa fie rece :)
Ca sa fie o pizza adevarata laptele trebuie inlocuit cu apa ca sa nu aiba gust de prajitura. tava nu se unge cu nimic ci doar se presara cu faina caci altfel va avea gust de prajeala, si nu se pune ou batut peste ingrediente ca doar nu facem omleta pe pizza ! Deci : pentru blat trebuie aluat simplu de paine din 250gr faina pentru o tava de aragaz; pentru sos se poate folosi bulionul sau pasta de rosii subtiate cu apa, sau suc de rosii sau rosii in bulion date prin blender la care se adauga sare, piper, cimbru si busuioc daca aveti in casa; pentru restul topingurilor ficare pune ce-i place; sunca, salam, carnati, bacon, muschi file, ton, piept de pui, sardine, ciuperci, masline, ardei gras, porumb, rosii (mie nu-mi plac la pizza), dovlecel, anghinare, ceapa etc, iar la final obligatoriu cascaval ras sau mozzarella !
Comentarii (28):
Good
Ca sa fie o pizza adevarata laptele trebuie inlocuit cu apa ca sa nu aiba gust de prajitura. tava nu se unge cu nimic ci doar se presara cu faina caci altfel va avea gust de prajeala, si nu se pune ou batut peste ingrediente ca doar nu facem omleta pe pizza ! Deci : pentru blat trebuie aluat simplu de paine din 250gr faina pentru o tava de aragaz; pentru sos se poate folosi bulionul sau pasta de rosii subtiate cu apa, sau suc de rosii sau rosii in bulion date prin blender la care se adauga sare, piper, cimbru si busuioc daca aveti in casa; pentru restul topingurilor ficare pune ce-i place; sunca, salam, carnati, bacon, muschi file, ton, piept de pui, sardine, ciuperci, masline, ardei gras, porumb, rosii (mie nu-mi plac la pizza), dovlecel, anghinare, ceapa etc, iar la final obligatoriu cascaval ras sau mozzarella !
Delicioasa
F.f.buna
Acest preparat este usor si delicios pun pariu ca cel care a scris reteta este un geniun culinar
CRED SI SIGUR ESTE F F BUNA.
Arata bine..........o fiii buna
Daca mai pui si rahat ai facut un cozonac
Super
Foarte buna