Se prepara aluatul.Se amesteca faina cu sarea, uleiul si zaharul. Drojdia se pune la dizolvat in apa calduta. Cand s-a dizolvat se adauga peste faina si se framanata pana devine un aluat elastic , iar la intins sa nu se rupa .
Se pune aluatul intr-un bol ,se astupa cu un prosop si se lasa la dospit aprox 30 min , in loc ferit de curent . Cand aluatul a crescut , se intinde pe masa de lucru presarata cu faina , apoi se aseaza in tava in care va fi coapta pizza . Tava sa fie unsa cu ulei.
Se unge aluatul cu pasta de rosii sau ketchup apoi se aseaza sunca cubulete sau felii, ciupercile si carnatul taiat felii, peste care se presara cascavalul razalit . Separat intr-o ceasca se amesteca uleiul de masline cu oregano si se toarna peste pizza.
Se lasa sa se odihneasca timp de 15 min. , dupa care se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 15-20 minute.
Cine a mai facut pizza stie ca oregano se adauga in sucul de rosii. Si apoi dupa ce ai pus sunca si cirnati nu mai ajungi ulei pentru ca deaja e grasa de la sunca si cirnati.
Comentarii:
Cine a mai facut pizza stie ca oregano se adauga in sucul de rosii. Si apoi dupa ce ai pus sunca si cirnati nu mai ajungi ulei pentru ca deaja e grasa de la sunca si cirnati.
Pare asa de deliciosa aceasta reteta ,de abia astept sa o incerc !
Buna
Binisor
Slabbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb naspaaaaaa