Nelipsite de pe mesele pizzeriilor si ale restaurantelor sunt olivierele - setul de accesorii pentru masa ce contine, cel mai adesea 4 recipiente: doua recipiente pentru condimente solide (sare si piper) si doua recipiente pentru condimente lichide (otet si ulei).
Oliviere se folosesc la servirea unor condimente (ulei de masline, otet, sare, piper, boia) pentru pregatirea, de catre clienti, a sosurilor pentru salatele din cruditati ori pentru completarea condimentarii unor preparate servite.
Se aduc la masa pe suport format din farfurie mijlocie intinsa (jour) si se aseaza la mijlocul blatului mesei, la o distanta accesibila clientilor.
Olivierele se compun din 2 parti: suportul care poate fi din inox, plastic, lemn sau ceramic si partile detasabile: dozatoarele pentru ulei, otet si borcanele pentru sare si piper. Cel mai adesea sunt realizate din sticla sau plastic si mai rar din ceramica si au sistem patentat de dozare a cantitatii de la “plus” la “minus”.
Recipientele pentru condimentele lichide au o capacitate de 200 ml, iar cele pentru condimentele solide (sare, piper) au o capacitate de 35 ml.
Un al 5-lea recipient poate fi pentru scobitori, iar suportul poate fi prevazut cu un spatiu pentru depozitarea servetelelor de masa.
Un accesoriu extrem de eficient si util, care nu poate lipsi dintr-o bucatarie complet accesorizata este oliviera cu dispozitiv de dozare “Press & Messure”, care permite turnarea exacta a cantitatii dorite, uniform si fara a lasa pete sau urme. Recipentele pentru condimentele lichide sunt dotate cu butoane din silicon care permit setarea unitatii de masura in mililitri si linguri.
Cu un design elegant si practic, oliviera este setul de accesorii potrivit oricarei mese, fie ca este cea de la restaurant, pizzerie sau propria bucatarie.
Comentarii:
Mancare sa fie, de oliviera ne putem lipsi!