Bulzul original sau ursul de mamaliga este o reteta ciobaneasca autentica. Pe cat de simpla e preparea lui, pe atat de opulent e gustul. Se ia o bucata de mamaliga vartoasa maricica, se da forma unei bile mai mari sau a unei gutui, se umple cu branza de burduf si se coace pe jar, obligatoriu pe lemne de brad.
Coborat de la munte, din jarul de la stana, bulzul a fost introdus in meniul orasenesc, castigand pe de o parte popularitate, sacrificandu-si pe de alta parte identitatea sa ciobaneasca. Bulzul original este o reteta ciobaneasca autentica. Ciobanul isi cocea bulzul, de cele mai multe ori, direct pe jar, acesta avand forma unor bulgari de mamaliga umpluti cu branza de burduf. Acesti bulgari de mamaliga cu branza de burduf se mai numesc la unele poale de munti, urs de mamaliga sau gasca de mamaliga.
Se poate servi ca aperitiv sau ca o gustare rapida.
Comentarii:
Cred in sfatul care este publicat dar mai este citeva zile si sarbatorim sfintele pasti d_zeu sa ne ajute.......
Ca la mama acasa la tara
EXCELENT DE BUN.CORNELIU P.ONEŞTI-BC.
Cred ca nu prea esti informata sau ai uitat sa numeri. Dar tu cat esti de autentica?
EXCELENT.
Fara cuvinte
Foarte bun
Nu mai conteaza daca e singurul autentic sau nu.oricum e gustos si satios.eu am facut si varianta de post, adica mamaliga umpluta cu ciuperci calite cu putina ceapa. este foarte buna alaturi de branza tofu. incercati!
Singurul???
Si ce e cu papanasii?Micii?Salata de boeuf(vezi Anton Roman)?Pepene murati?Cataif cu frisca?.....
Lista de sus facuta intra 1minut-mai ales timp luat de dactilo
Nu a esit buna!!!!!!!!!