Fructele si legumele rosii: Contin nutrienti, cum ar fi licopenul, acidul elagic, Quercetin si hesperidina. Aceste substante nutritive reduc riscul de cancer de prostata, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, reduc nivelul de colesterol LDL, lupta impotriva radicalilor liberi, a degenerescentei maculare si a artritei.
Ciresele sunt bogate in vitaminele a, b, c, fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, zinc, cobalt, cupru si mangan. Le puteti consuma sub forma de gustari, pranzuri la scoala, servite alaturi de alte fructe pe platouri de branzeturi. Sunt delicioase sub forma de inghetata, in salate de fructe, sosuri, prajituri, placinte, jeleuri, gemuri, clatite si budinci. Pot fi glasate si conservate in alcool.
Dudele sunt printre cele mai tonice fructe ale lunii iunie. Contin 85% apa, glucoza, zahar, tanin, vitaminele a si c. Au actiune depurativa, laxativa, antiscorbutica, impotriva asteniei, afectiuniunilor pulmonare, stomatitelor si aftelor. Dudele contin fitonutrientii esentiali unui organism sanatos: polifenoli, minerale si vitamine. Cand nu sunt consumate ca atare, din dude se pot prepara gemuri, dulceturi, siropuri. Sunt preferate in tarte, alaturi de alte fructe de padure sau in placinte. Sunt un ingredient pretios in inghetate si smoothie-uri.
Consumul de visine combate depresiile si migrenele, datorita flavonoizilor (substante antioxidante) si elimina kilogramele in exces. Sucul de visine este benefic persoanelor care au diabet, carora le este recomandata o cura de trei saptamani. Visinele au un continut mai ridicat de acizi organici, antociani si beta-caroten, dar mai putine zaharuri si acid ascorbic in comparatie cu ciresele. Visinele au proprietati astringente, diaforetice si racoritoare mai evidente decat ciresele.
Zmeura este bogata in vitamine, fosfor, mangan, potasiu si zinc si este unul dintre cele mai eficiente fructe impotriva obezitatii deoarece scad pofta de mancare. Zmeura ajuta in tratarea bolilor digestive si ale sistemului respirator.
Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante. Doza minima pentru a obtine beneficii de pe urma administrarii acestui fruct este de 150 de grame pe zi.
Comentarii:
Mulțumesc pentru informații
Cele mai bune
F.bune fructe are luna iunie
Tu asta cu postarea din 19/06/2015, 14:42, nu ti se pare ca ar trebui sa mergi la o reciclare la gramatica limbii tale matere pe care cu obraznicie o pocesti?
Ar fi mai frumos daca a-ti pune accentul pe naturalete, adica a manca fructele crude, proaspete, atunci cand e sezonul lor -piramida alimentelor - si nu pe prajituri si dulceturi, caci fructele nu mai au deloc aceleasi vitamine si efecte nutritive dupa coacere