Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit. Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute.
Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie mai adugat si 2 Linguri cu faina.
Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.
Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.
Crema de branza e atat de buna, ca iti vine s-o mananci inainte sa o dai la cuptor!Iar visinele cu crema o nebunie!Cu siguranta este o prajitura care va fi prezenta la noi in casa mai mereu.
Pentru cine nu a inteles !Creama se pune peste blat,se"aliniaza visinele" si se coc impreuna...scrie in reteta! Cred ca e o nebunie de prajitura,ador combinatia de branza dulce si visine!
Comentarii (12):
Super! bună și ușoara ,un deliciu
Este excelenta si foarte potrivita in zilele calduroase, este o prajitura fina si racoritoare
Ati privit numai pozele. Dar reteta? Cata FAINA intra in compozitia foii de blat?
Arata excelent, dar care este cantitatea necesara de faina?
Super
Arata supe sigur o voi incerca
Categoric cea mai buna reteta cu branza dulce!
Cred ka e foarte buna
Imi place combinatia branza dulce si visine
Pentru cine nu a inteles !Creama se pune peste blat,se"aliniaza visinele" si se coc impreuna...scrie in reteta! Cred ca e o nebunie de prajitura,ador combinatia de branza dulce si visine!