Prajitura cu branza dulce si visine
Ingrediente
4
Crema :
Decor:
Preparare
Preparare45 min
Gătire40 min
- Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit.
Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute. - Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie mai adugat si 2 Linguri cu faina.
- Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.
- Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.
- Crema de branza e atat de buna, ca iti vine s-o mananci inainte sa o dai la cuptor!Iar visinele cu crema o nebunie!Cu siguranta este o prajitura care va fi prezenta la noi in casa mai mereu.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
18/07/2013
Este excelenta si foarte potrivita in zilele calduroase, este o prajitura fina si racoritoare
am gătit această rețetă
V,
16/07/2020
Ati privit numai pozele. Dar reteta? Cata FAINA intra in compozitia foii de blat?
19/06/2013
Pentru cine nu a inteles !Creama se pune peste blat,se"aliniaza visinele" si se coc impreuna...scrie in reteta! Cred ca e o nebunie de prajitura,ador combinatia de branza dulce si visine!