SOSUL de VISINE: punem visinele, carora scos samburii, intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul amestecat in prealabil cu amidonul. Amestecam sa nu se prinda si putem da focul mai mare la inceput pana incepe sa fiarba, dupa care reducem la mic. La inceput isi va schimba un pic culoarea, insa la sfarsitul procesului isi va recapata culoarea rosie superba.
Lasam sa dea un clocot si sa se ingroase un pic dupa care luam de pe foc si lasam sosul sa se raceasca. Daca vi se pare prea gros sosul si visinele nu au lasat destul sirop, puteti adauga 1- 2 lingurite de apa in timp ce e pe foc. Puteti face si mai mult sos ca e bun rau!
CREMA de BRANZA: Se amesteca cu furculita branza (sau crema de branza mai fina fara sare), ouale intregi, zaharul amestecat cu amidon si gris si la sfarsit macul. Se omogenizeaza amestecul si se lasa in asteptare.
BLATUL: batem cu mixerul ouale intregi pana se desfac cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem bine pana compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Punem uleiul treptat, si smantana sau iaurtul iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.
Punem 1/2 din compozitie intr-o tava mica de 20x20 cu pereti inalti unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem 8 min. in cuptor preincalzit, la 170 -175 grade, dupa care scoatem tava si punem cu o lingura usor din compozitia de branza.
Peste compozitia de branza punem la fel cu lingura din loc in loc cealalta jumatate ramasa si dam la cuptor cca.45 min, insa verificati din cand in cand prajitura si daca e nevoie dati focul mai mic un pic. Oricum branza se mai intareste un pic dupa ce se raceste.
Grabeam si pus toata compozitia pt. blat in tava, lasat 5 min. in cuptor apoi pus compozitia de branza care era grea si s-a lasat toata la fundul vasului,iar blatul s-a ridicat deasupra, insa a iesit f. bine si asa. Se taie rece si se pune sosul de visine deasupra. E f. frumoasa si rotunda in forma de tarta.
Comentarii:
FFFFF. bine arata. O facem si noi.