Fara miros, cu un gust asemanator cu al nucilor si o usoara iuteala semintele de mac sunt in general folosite pentru produsele de cofetarie, la fel ca susanul. Se pot adauga in alimente precum paine, rulouri si prajituri sau ca agent de ingrosare pentru diferite tipuri de sosuri (in India si Pakistan).
Umpluturile pe baza de mac se pot uneori gasi in croissant-uri si in desertul traditional austriac, strudelul, retete mostenite din timpurile Imperiului Austro-Ungar. In majoritatea bucatariilor europene, semintele de mac sunt folosite la produsele care se coc.
Semintele de mac se sunt disponibile parcursul anului in magazine, intregi sau macinate. Totusi, datorita continutul de grasimi polinesaturate, oxideaza destul de repede si de aceea se recomanda sa le cumparam ambalate in mod corespunzator. Trebuie pastrate intr-un loc rece si uscat in containere etase, ferite de lumina soarelui. Pentru produsele de copt se pot folosi atat semintele intregi cat si cele macinate. Doar macinate isi vor degaja deplin aroma.
Atentionare: Desi semintele de mac nu sunt otravitoare, ele contin o mica cantitate de substante opiacee, motiv pentru care, copiii mici nu trebuie sa manance prea multe deserturi cu mac.
Comentarii:
Foarte bun
E la moda aici sa se gateasca asa, cu caca. Coprofagii dracului!
"contin o miCA CAntitate" Si tu gatesti cu CA CA?
Articol foarte interesant.