Chec cu lamaie si mac
Ingrediente
8
Ingredientele folosite sunt pentru o forma de cozonac.Cum spuneam si cu alta ocazie, forma de chec pe care o am inclin sa cred ca este de fapt de cozonac fiindca in comparatie cu ce am vazut in magazine ca forma de chec, a mea e mai generoasa. Asa ca, daca folosesti forme de chec obisnuite, cred ca iti vor iesi doua checuri cu aceste cantitati:
Sirop:
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
- Cred ca este cel mai delicat chec pe care l-am pregatit ori mancat pana acum, cu o aroma foarte subtila de lamaie si un aspect sugubat dat de bobitele de mac, o sa te incante tocmai pentru ca nu este ceea ce te astepti de la un chec. Atata doar, pregateste-te sa te "lipicesti" :).
Untul topit il mixezi cu zaharul pana devine cremos, incorporezi unul cate unul ouale, adaugi si esenta si omogenizezi. Separat amesteci faina cu praful de copt si semintele de mac si torni peste restul compozitiei. Mixezi bine si pui intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, apoi dai la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox. 40 min. sau pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata.
Cand mai are 5-10 min de stat la cuptor, te apuci de sirop, amestecand intr-un ibric toate ingredientele si lasandu-le la fiert cele 5-10 min.
Imediat cum ai scos checul, il intepi cu o scobitoate in cat mai multe locuri si apoi torni siropul fierbinte. Chit ca ti se va parea mult lichid, il va absorbi pe tot. Lasi in forma sa se raceasca si sa se patunda, apoi il poti scoate si aseza pe un platou. Pofta buna!
P.S.: Culoarea atat de galbena din fotografii se datoreaza oualelor de tara.Inspirata din "Carte regala de bucate" .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
M
mara_p2018
...o minune...fara praf de copt este mai bun!!!
am gătit această rețetă

elizabeth_y2013
O reteta foarte usoara si delicioasa
am gătit această rețetă
anonymous
Reteta nu e inspirata din cartea printesei Margareta ,e redata intru totul.
anonymous
As fi preferat zeama de lamaie si coaja de lamaie in locul esentei.
anonymous
Fff bun
anonymous
Ok
anonymous
Excelent!
anonymous
Este intradevar delicios
anonymous
Cred ca este foarte bun ! o sa incerc si eu!
anonymous
Abea astept sa incerc
chiar astaz o sa fac