Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos. Se adauga galbenusurile unul cate unul , sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Daca nu vi se pare destul de dulce , mai adaugati zahar tos.
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema de unt, zeama de lamaie si laptele. Apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Se amesteca incet , de jos in sus pentru a nu iesii aerul si a ramane pufoasa. Se pun in forme si se dau la cuptorul incins pentru 30 minute.
Primele 10 minute la foc mare ca sa creasca iar apoi la moderat. Se verifica din cand in cand cu scobitoarea. Se lasa in cuptor sa se raceasca .
Glazura: Se topeste ciocolata alba cu zaharul pudra si zeama de lamaie la bain marie pana devine cremoasa.
Se poate adauga la final spre racire 1 fiola esenta lamaie.
Se glazureaza checul si se presara putina coaja de lamaie pe deasupra pentru decor sau se poate lasa asa. Se lasa la rece cateva ore si se papa imediat.
Comentarii:
Super bun