Chec cu unt si aroma de lamaie
Vreau sa va zic ca acest chec este preferatul sotului meu si l-am facut cu mare placere avand in vedere ca este extraordinar de parfumat si de pufos. Reteta este una adaptata dupa Anna Olson dar asa cum l-am facut va iesi perfect!
Ingrediente
8
Pentru o forma rotunda de chec:
Rețete inrudite
Video Player is loading.
Chec cu smochine si migdale
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei.
Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare. - Separam oualele si adaugam cele 5 galbenusuri in untul frecat cu zahar. Mixam foarte bine.
Punem laptele si iar mixam pana cand zaharul s-a topit iar aluatul capata o consistenta pufoasa si albicioaasa. - Se adauga apoi vanilia, coaja de lamaie si zeama de lamaie si se amesteca pana la incorporare.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in aluat amestecand cu un tel in forma de para, de jos in sus.
Cernem faina in care punem si praful de copt si o adaugam in aluat treptat. - Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C si bagam checul intr-o forma marisoara (eu o folosesc pe cea rotunda) unsa cu ulei (daca vasul e de teflon) si se lasa la copt cca 60 – 70 de minute.
Se face testul cu scobitoarea si daca este gata, se lasa la racit putin apoi il rasturnam pe un platou si il pudram cu zahar. - Este mai mult decat minunat!
Pofta buna!
Întrebări
Ce inseamna o cana,ca masura? Cana de ceai? cana cafea?
Cana de obicei este pentru ceai, 250 ml stas
Buna ziua Cat anume inseamna 1 cana in reteta de chec cu unt si lamaie? Canile difera ca volum. Imi puteti spune in grame, ca la unt? Multumesc
Cana are capacitatea de 250 ml! cana stas 250 ml! canile mai mari au 300 ml
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Daniela,
18/04/2023
Minunat! Am copt în 2 tăvi de chec, 65 de minute la treapta 3 a cuptorului.cu gaz. Am adaugat bucățele de ciocolată neagră, respectiv nuci coapte, tocate mărunt.
am gătit această rețetă
20/11/2016
Foarte gustos si aromat! iertata sa-mi fie indrazneala, eu am adaugat si niste visina... a iesit EXTRAORDINAR!!!
am gătit această rețetă