Chec cu lamaie
Ingrediente
6
Cost estimat: 2.5Euros€ (0.42€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Asa cum am obisnuit sa fac la checuri si briose, intai batem ouale cu zaharul pana cand sunt bine incorporate. Apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa.
- Amestecam bine si adaugam laptele si faina alternativ pana cand obtinem un amestec omogen. In final, adaugam untul topit si racit, amestecand incontinuu.
- Turnam amestecul intr-o tava de chec si dam la cuptorul incins la 180*C pentru 35-40 minute, sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
- Se poate servi ca atare sau puteti sa il insiropati si sa il acoperiti cu glazura. A ales a doua varianta, prima mi s-a parut putin cam monotona. Asadar, din sucul si coaja rasa de la o lamaie amestecate cu 50 g de zahar tos, si puse pe foc pana cand zaharul este topit, am obtinut un sirop, pe care l-a lasat sa se raceasca si cu care am aromat checul.
- Pentru glazura am procedat in felul urmator: a amestecat 200 g de zahar pudra cu zeama de la o lamaie. A obtinut un amestec cremos, asemeni glazurii Royal Icing, pe care am folosit-o la casuta de turta dulce.
- A imbracat checul racit complet si insiropat in prealabil cu glazura si peste am presarat bucatele de citrice confiate.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 477Kcal
- Carbo: 65.4g
- Grăsimi: 19.1g
- Grăsimi sat.: 11.8g
- Proteine: 8.7g
- Fibre: 2.1g
- Zahăr: 36.9g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 21
Informații nutriționale pentru 1 porție (167g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Excelenta
am gătit această rețetă
anonymous
Am sa il fac si eu ,arata spectaculos