Chec cu lamaie

Desert
6 porții
Foarte ușor
55 min
477 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 2.5 (0.42€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Asa cum am obisnuit sa fac la checuri si briose, intai batem ouale cu zaharul pana cand sunt bine incorporate. Apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa.
  • Amestecam bine si adaugam laptele si faina alternativ pana cand obtinem un amestec omogen. In final, adaugam untul topit si racit, amestecand incontinuu.
  • Turnam amestecul intr-o tava de chec si dam la cuptorul incins la 180*C pentru 35-40 minute, sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
  • Se poate servi ca atare sau puteti sa il insiropati si sa il acoperiti cu glazura. A ales a doua varianta, prima mi s-a parut putin cam monotona. Asadar, din sucul si coaja rasa de la o lamaie amestecate cu 50 g de zahar tos, si puse pe foc pana cand zaharul este topit, am obtinut un sirop, pe care l-a lasat sa se raceasca si cu care am aromat checul.
  • Pentru glazura am procedat in felul urmator: a amestecat 200 g de zahar pudra cu zeama de la o lamaie. A obtinut un amestec cremos, asemeni glazurii Royal Icing, pe care am folosit-o la casuta de turta dulce.
  • A imbracat checul racit complet si insiropat in prealabil cu glazura si peste am presarat bucatele de citrice confiate.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 477Kcal
  • Carbo: 65.4g
  • Grăsimi: 19.1g
  • Grăsimi sat.: 11.8g
  • Proteine: 8.7g
  • Fibre: 2.1g
  • Zahăr: 36.9g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 21
Informații nutriționale pentru 1 porție (167g)
Can't boil an eggCan't boil an egg

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelenta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am sa il fac si eu ,arata spectaculos

abuz