Asa cum am obisnuit sa fac la checuri si briose, intai batem ouale cu zaharul pana cand sunt bine incorporate. Apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa.
Amestecam bine si adaugam laptele si faina alternativ pana cand obtinem un amestec omogen. In final, adaugam untul topit si racit, amestecand incontinuu.
Turnam amestecul intr-o tava de chec si dam la cuptorul incins la 180*C pentru 35-40 minute, sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul scobitorii.
Se poate servi ca atare sau puteti sa il insiropati si sa il acoperiti cu glazura. A ales a doua varianta, prima mi s-a parut putin cam monotona. Asadar, din sucul si coaja rasa de la o lamaie amestecate cu 50 g de zahar tos, si puse pe foc pana cand zaharul este topit, am obtinut un sirop, pe care l-a lasat sa se raceasca si cu care am aromat checul.
Pentru glazura am procedat in felul urmator: a amestecat 200 g de zahar pudra cu zeama de la o lamaie. A obtinut un amestec cremos, asemeni glazurii Royal Icing, pe care am folosit-o la casuta de turta dulce.
A imbracat checul racit complet si insiropat in prealabil cu glazura si peste am presarat bucatele de citrice confiate.
Comentarii:
Excelenta
Am sa il fac si eu ,arata spectaculos