Incingeti cuptorul la 180 grade C . Taiati untul, tinut in prealabil la temperatura camerei, in bucatele. Puneti-l alaturi de zahar intr-un castron si bateti-le spuma cu mixerul.
Adaugati treptat ouale...cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos... Amestecati faina cu praful de copt; cerneti-le. Adaugati-le apoi spumei de oua si amestecati bine.
Adaugati lapte. Veti obtine un aluat pufos: Ungeti o forma de chec cu unt/margarina si tapetati-o cu hartie de copt, pusa in doua straturi . Turnati in forma jumatate din cantitatea de aluat. Asezati la o distanta egala bucatile de ciocolata. Turnati apoi deasupra cealalta jumatate.
Introduceti forma in cuptorul incalzit si coaceti checul pentru cca. 50 de minute. Cand este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Dupa aceea, rasturnati-l cu atentie pe un gratar de bucatarie si dezlipiti-i hartia de copt.
A facut greseala de a taia un capat pentru pofticiosii mei si era sa raman fara placerea de a-l glazura. Topiti, deci, ciocolata la bain-marie sau microunde si turnati glazura peste chec; deasupra presarati nuca de cocos.