Chec bounty
Ingrediente
4
Pentru aluat:
Pentru ornat:
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Incingeti cuptorul la 180 grade C . Taiati untul, tinut in prealabil la temperatura camerei, in bucatele. Puneti-l alaturi de zahar intr-un castron si bateti-le spuma cu mixerul.
- Adaugati treptat ouale...cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos...
Amestecati faina cu praful de copt; cerneti-le. Adaugati-le apoi spumei de oua si amestecati bine. - Adaugati lapte. Veti obtine un aluat pufos:
Ungeti o forma de chec cu unt/margarina si tapetati-o cu hartie de copt, pusa in doua straturi . Turnati in forma jumatate din cantitatea de aluat. Asezati la o distanta egala bucatile de ciocolata. Turnati apoi deasupra cealalta jumatate. - Introduceti forma in cuptorul incalzit si coaceti checul pentru cca. 50 de minute. Cand este gata, scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca. Dupa aceea, rasturnati-l cu atentie pe un gratar de bucatarie si dezlipiti-i hartia de copt.
- A facut greseala de a taia un capat pentru pofticiosii mei si era sa raman fara placerea de a-l glazura. Topiti, deci, ciocolata la bain-marie sau microunde si turnati glazura peste chec; deasupra presarati nuca de cocos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă