Chec cu mascarpone si bucati de ciocolata amara
Ingrediente
6
Decor:
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Se bat bine ouale intregi cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta rom, se adauga mascarpone , se amesteca bine. Se adauga untul topit si racit ,laptele iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt . A mai pus 2 linguri de lapte ca mi s-a parut un pic tare.
- La sfarsit se pune ciocolata razalita pe razatoarea mare, peste ciocolata puneti o lingura rasa de faina si amestecati asta va ajuta sa nu coboare bucatelele de ciocolata la fund.
- Adaugam bucatile de ciocolata la aluat, razuim coaja de lime. Se amesteca usor, se pune compozitia intr-o forma de chec mai mare sau doua mai mici. Deasupra a pus nuci zdrubite mai mare.
- Se coace in cuptorul deja cald, la o temperatura medie 180° circa 40- 45 minute se face proba cu scobitoarea.
- Decorul il las la latitudinea fiecaruia, fiecare decoreaza cum vrea, a avut acasa un pic de glazura si niste inimioare. L-a servit cu ceai de tei cu lime si miere.