Se prajesc alunele la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 5-8 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Ciocolata se rade pe razatoarea mare; lasati-o cateva minute la frigider inainte de a o rade. In felul asta nu vi se va topi atat de repede in palma.
Se bate spuma untul cu 100 g. zahar. Se separa ouale; se inglobeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare.
Se adauga romul sau visinata. Se amesteca faina cu praf de copt si alunele macinate; se toarna peste compozitia spumoasa de unt si se amesteca usor. Apoi se omogenizeaza inauntru si ciocolata rasa.
Cuptorul se incinge la 180 grade C . Se bat albusurile cu un praf de sare si cu restul de 100 g. zahar. Se inglobeaza in aluat.
Aluatul se aseaza intr-o forma de chec unsa cu putin ulei (untul se arde) si tapetata cu hartie de copt. Se coace checul timp de cca. 60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
Daca se rumeneste prea mult, se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un gratar. Se glazureaza cu ciocolata topita la bain-marie sau microunde.
Comentarii:
Bun ! Usor ! Minunat explicat.
Arata criminal de bun ! sigur il fac la sfarsit de saptamana. Felicitari.
CU folie de aluminiu?